Τι λέει ο Αρναούτογλου για την κόντρα του με τον Κανάκη – “Ούτε κατά διάνοια να συναντηθώ μαζί του”

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό περιοδικό «ΤV Έθνος» και τον Αλέξη Μίχα παραχώρησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε μεταξύ άλλων για το πως βιώνει την περίοδο της καραντίνας, την σχέση του με τη σύντροφό του Νάνσυ Αντωνίου αλλά και για την κόντρα του με τον Αντώνη Κανάκη, αποκαλύπτοντας πως δεν θέλει να έχει κάποια σχέση μαζί του.

H τηλεοπτική σεζόν διακόπηκε βίαια λόγω κορονοϊού. Μέχρι εκείνη τη στιγµή διένυε µια πολύ καλή χρονιά από άποψη τηλεθέασης το «2night Show». Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι έδωσε ώθηση φέτος στην εκποµπή;

-Ηταν ένα συνδυασµός πολλών πραγµάτων. Και πέρυσι η εκποµπή πήγε πολύ καλά και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Όµως αν µια εκποµπή είναι συνεπής και οργανωµένη, το πλήρωµα του χρόνου θα τη φέρει εκεί που τελικά αξίζει.

Το lead in των «Άγριων Μελισσών» τι ρόλο έπαιξε; Και γενικά πιστεύεις πως είναι καθοριστική για την πορεία ενός τηλεοπτικού προϊόντος η τηλεθέαση του προγράµµατος που προηγείται;

-Το lead in, δηλαδή η «πάσα» που παίρνεις από το προηγούµενο πρόγραµµα, είναι πάντα πολύ σηµαντική, αλλά δεν διαρκεί πάνω από τριάντα λεπτά. Άρα, σε ένα πρόγραµµα δύο ωρών, όσο καλή «πάσα» και να πάρεις, αν το πρόγραµµα δεν είναι καλό και δεν αρέσει, «ξεφουσκώνει» αµέσως. Πέρυσι υπήρχε ένα άλλο φαινόµενο που ήταν εντυπωσιακό. Η εκποµπή έπαιρνε απίστευτα χαµηλή «πάσα», γύρω στο 3-6%, και το ανεβάζαµε µέχρι 17%, 18% ή 20%. Και αυτό το θεωρώ τεράστια επιτυχία. Δεν είναι πυροτέχνηµα το «2night Show» που έσκασε φέτος. Είναι µια πολύ ωραία δουλειά, της οποίας οι βάσεις έχουν µπει στα «Καρντάσιανς», έξι χρόνια πριν, για να έχουµε αυτά τα αποτελέσµατα στο «2night Show».

Εχεις θέσει ποτέ, Γρηγόρη, κατά τη διάρκεια της καριέρας σου θέµα lead in;

-Δεν το έχω κάνει ποτέ και ούτε θα το κάνω. Έχω συζητήσει µε τους διευθυντές µου κατά καιρούς και έχω ρωτήσει τί πρόγραµµα θα υπάρχει πριν από το δικό µου. Αλλά, αν θυµάσαι, τα περισσότερα προγράµµατα που έχω παρουσιάσει ήταν οι «κολόνες» του προγράµµατος του καναλιού, οπότε τα προγράµµατα αυτά ήταν το lead in που έψαχναν οι άλλοι. Όπως για παράδειγµα τα reality που έχω παρουσιάσει, που ξεκινούσαν στις 21:00, ή το «Πολύ την Κυριακή», που ξεκινούσε επίσης στις 21:00. Όσο για το πρωινό που παρουσίαζα στο Mega, εκεί δεν τίθεται θέµα lead in, γιατί σε ένα τρίωρο πρόγραµµα χρειάζεται να είσαι πρώτος σε πολλά τέταρτα, αν θέλεις να βγεις πρώτος τελικά. Εν κατακλείδι, πάντως, όταν µου ζητηθεί από τον διευθυντή µου να πέσω στη φωτιά, θα πέσω. Γι’ αυτό πληρώνοµαι, αυτή είναι η δουλειά µου.

Υπήρξαν φέτος θετικές απαντήσεις προσκεκληµένων στο «2night» για παρουσία στην εκποµπή που την προηγούµενη σεζόν ήταν αρνητικές; Ή υπήρξαν ακόµη και αυτοπροσκλήσεις καλεσµένων βλέποντας τα υψηλά νούµερα της εκποµπής;

-Γενικά δεν είχαµε ποτέ ιδιαίτερο πρόβληµα στο θέµα των καλεσµένων. Φέτος νοµίζω παρέσυρε ο ένας τον άλλον και ήρθαν και άνθρωποι που παλαιότερα δεν είχαν έρθει. Και δεν το έκαναν λόγω των πολύ καλών θεαµατικοτήτων που έχει η εκποµπή φέτος. Αλλά όπως είπαν, ένιωσαν την αύρα µου αυτήν τη χρονιά καλύτερη για να έρθουν να δώσουν µια συνέντευξη σε µένα.

Από τις φετινές συνεντεύξεις που έκανες ποια ξεχωρίζεις και για ποιο λόγο;

-Κάθε φορά που µου γίνεται αυτή η ερώτηση µπαίνω πάντα σε µια διαδικασία να νιώσω ότι θα αδικήσω πολλούς ανθρώπους που κατέθεσαν την ψυχή τους. Την αγαπώ πάρα πολύ αυτή την εκποµπή και προσπαθώ µε όλη τη δύναµη της ψυχής µου να ανοίξω τις καρδιές των ανθρώπων που φιλοξενώ, για να βγάλουν πράγµατα που ίσως είχαν ανάγκη να τα µοιραστούν.

Υπήρξε περίπτωση καλεσµένου που η συνέντευξη να µην εξελίχθηκε όπως θα ήθελες και να µην την είδαµε ποτέ;

-Οχι, δεν έχει συµβεί ποτέ αυτό. Ο,τι έχουµε γυρίσει έχει µεταδοθεί.

Με ποιο κριτήριο επιλέγεις τους καλεσµένους σου;

-Με το κριτήριο της επικαιρότητας ή της συµπάθειας και της εκτίµησης.

Έχει υπάρξει ποτέ «κλοπή» καλεσµένου από άλλη εκποµπή ενώ είχε συµφωνήσει µαζί σου;

-Όλα αυτά τα χρόνια µπορεί να συµβαίνουν διάφορα πράγµατα που ο καθένας µπορεί να τα ονοµάσει όπως θέλει. Κλοπή, υπόσχεση, ταχύτητα. Κάποτε έµπαινα στη διαδικασία να θυµώνω και να πληγώνοµαι όταν συνέβαιναν περιστατικά που άνθρωποι οι οποίοι είχαν υποσχεθεί να έρθουν στην εκποµπή , τελευταία στιγµή πήγαιναν κάπου αλλού. Αλλά τώρα πλέον δεν µε πειράζουν αυτά. Γιατί θεωρώ ότι ο κάθε παρουσιαστής ή δηµοσιογράφος είναι µοναδικός και έχει δείξει στον κόσµο πώς κάνει µια συνέντευξη.

Λίστα «κοµµένων» καλεσµένων υπάρχει στο «2night Show»;

-Όχι, δεν υπάρχει τέτοια λίστα. Δεν λειτουργούµε έτσι γενικά. Έχουµε καλή πρόθεση και καλή διάθεση για όλους.

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα ήθελες πολύ να βρεθεί στην πολυθρόνα απέναντί σου και δεν τα έχεις καταφέρει µέχρι σήµερα;

-Υπάρχουν πολλά πρόσωπα, αλλά δεν θα ήθελα να τα δηµοσιοποιήσω. Όλα τα πράγµατα κάνουν τον κύκλο τους, ωριµάζουν και γίνονται, αν πρέπει να γίνουν, την κατάλληλη στιγµή. Αυτό µου έµαθε τόσα χρόνια η δουλειά αυτή.

Έρχεται η κρίση του κορονοϊού. Διακόπτεται το «2night Show» και ξεκινά το «Live Tonight». Πώς ήρθε η πρόταση; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να την αποδεχθείς και πώς διαµορφώθηκε το concept στη συνέχεια;

-Μου ζητήθηκε να κάνω µια εκποµπή µε την οποία να διασκεδάσει ο κόσµος που µένει στο σπίτι, γιατί µετά τόσες µέρες καραντίνας πολύς κόσµος ήθελε τα βράδια να δει κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι έβλεπε µέχρι εκείνη τη στιγµή της κρίσης του κορονοϊού. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, εµένα η δουλειά µου είναι να ψυχαγωγώ τον κόσµο και µε ό,τι µέσα µπορούσα να έχω στην παρούσα φάση -όπως και όλα τα τηλεοπτικά προγράµµατα αυτήν τη στιγµή- βγήκαµε στον αέρα. Δηλαδή µε βίντεο από το διαδίκτυο, µε επικοινωνίες µέσω Skype µε καλλιτέχνες και µε τηλεφωνικές γραµµές. Είναι πολύ συγκεκριµένα τα µέσα που διαθέτει µια τηλεοπτική εκποµπή υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά είναι και πράγµατα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια στις εκποµπές µου. Πρέπει να σου οµολογήσω ότι πολλοί µου είπαν να µην το κάνω το «Live Tonight», γιατί αυτήν τη στιγµή το κλίµα δεν βοηθάει ούτε τις εκποµπές ούτε τους παρουσιαστές. Οι περισσότερες εκποµπές έχουν χαµηλά νούµερα τηλεθέασης. Όµως σκέφτηκα ότι αν δεν το κάνω τώρα που ο κόσµος έχει ανάγκη την παρουσία εκποµπών που θα τον βοηθήσουν λίγο να διασκεδάσει και να ξεχαστεί, αν δεν βγω τώρα που νιώθω ότι πραγµατικά µπορείς να δώσεις έστω και σε κάποιους µια ανάσα αισιοδοξίας, πότε θα βγω; Ετσι δεν σκέφτηκα ούτε τα 30άρια του «2night Show», ούτε τις κακοπροαίρετες κριτικές που ήµουν σίγουρος ότι θα ακούσω. Πάνω απ’ όλα και απ’ όλους αυτήν τη στιγµή είναι το πώς µπορεί να βοηθήσει ο καθένας µας από τη θέση του σε αυτήν τη φάση της κρίσης.

Όταν ενηµερώθηκες για τα σχόλια «περί αντιγραφής» από τον Αντώνη Κανάκη, ποιο ήταν το πρώτο πράγµα που σκέφτηκες;

-Δεν θέλω να απαντήσω καθόλου επί του θέµατος. Όλα θα απαντηθούν στην ώρα τους, όπως έχω ήδη πει.

Είναι γνωστό πως είχατε µακρά προσωπική σχέση. Πότε και µε ποιον τρόπο τελείωσε αυτή;

-Αυτό δεν αφορά κανέναν και δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε οτιδήποτε σχετικό µε αυτό.

Θα ήθελες να βρεθείτε µακριά από τις κάµερες ή ακόµη και on camera και να λύσετε το θέµα της κόντρας που προέκυψε;

-Επειδή από µένα δεν έχει ξεκινήσει καµία κόντρα και τόσον καιρό µόνο ακούω πράγµατα να λέγονται για µένα και για τη δουλειά µου, παλαιότερα ίσως και να το ήθελα. Αυτήν τη στιγµή και µετά τόσες απρόκλητες , συνεχόµενες επιθέσεις, ούτε κατά διάνοια…

Υπάρχει κάποιο πλάνο, κάποιος προγραµµατισµός για την επιστροφή του «2night Show»;

-Ναι, όταν τελειώσει η όλη ιστορία της κρίσης του κορονοϊού, είµαστε πανέτοιµοι όλοι να ξαναγυρίσουµε µόλις µας πει το κανάλι ότι µπαίνουµε πάλι σε κανονική ροή.

Πώς βλέπεις να διαµορφώνεται η κατάσταση στη µετά τον κορονοϊό εποχή στην ελληνική τηλεόραση; Βλέπεις να έρχεται εσωστρέφεια και µιζέρια;

-Δεν το γνωρίζω αυτό, ούτε είµαι προφήτης. Αλλά εδώ είµαστε να µην αφήσουµε να συµβεί τίποτε από αυτά. Ο ρόλος εξάλλου των ψυχαγωγικών εκποµπών αυτός είναι, να προσπαθεί να απαλύνει όπως µπορεί ο καθένας τη µιζέρια και τη στενοχώρια που µπορεί να εµφανιστεί.

Το «Μένουµε Σπίτι» πώς το βιώνεις ψυχολογικά;

– Έρχονται στιγµές που περνάω πολύ δύσκολα. Έχω βγει στο µπαλκόνι και έχω τσιρίξει πολύ δυνατά! Αλλά οκ, όπως όλοι, αφού πρέπει να µείνουµε σπίτι, έτσι µένω και εγώ!

Εκτός από την προετοιµασία και την παρουσίαση του «Live Tonight» τι κάνεις τις µέρες της καραντίνας;

-Κάνουµε ραδιόφωνο κάθε πρωί στον Sfera 102,2 µέσα από το σπίτι, όπου στήσαµε ένα µικρό στούντιο. Βγαίνουµε πειρατικά δηλαδή. Αµιγώς πειρατικά, όπως έβγαιναν παλιά τα ραδιόφωνα. Τις άλλες ώρες βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού, παρακολουθώ σειρές και γενικά βλέπω πολλή τηλεόραση. Την αγαπώ την τηλεόραση.

Ποιο είναι το πρώτο πράγµα που θέλεις να κάνεις µετά το τέλος της καραντίνας;

-Να βρεθώ µε ανθρώπους που µου έχουν λείψει και να πάω για ένα φαγητό έξω, κάπου κοντά στη θάλασσα.

Για την επόµενη σεζόν έχετε συζητήσει κάτι άλλο µε τον ΑΝΤ1 πλην του «2night Show»;

-Όχι, δεν έχουµε συζητήσει ακόµα τίποτα.

Αν σου γινόταν ξανά πρόταση για πρωινό, θα τη σκεφτόσουν;

-Στα πάντα είµαι ανοιχτός, τα πάντα συζητάω, τα πάντα ακούω. Αυτή είναι η δουλειά µου. Είµαι σε µια πολύ ωραία ηλικία και νοµίζω ότι έχω ακόµα πάρα πολλά χρόνια µπροστά µου, αφού νιώθω ότι έχω πολλή ενέργεια και εµπειρία.

Με τη σύντροφό σου είστε και στενοί συνεργάτες. Πόσο καλό είναι αυτό για ένα ζευγάρι;

-Δεν υπάρχουν συνταγές σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι είµαστε από το πρωί µέχρι το βράδυ µαζί.

Προσπαθείτε στο σπίτι να αφήνετε εκτός τα θέµατα της δουλειάς; Μπορεί να γίνει αυτό;

-Γενικά δεν προσπαθούµε για τίποτα, όλα βγαίνουν αβίαστα. Και στη δουλειά και στην προσωπική µας ζωή. Ίσως αυτό να είναι και το µυστικό αυτής της σχέσης.

Το «µικρόβιο» της φωτογραφίας πώς προέκυψε και τι να περιµένουµε µετά την πρώτη έκθεση που πραγµατοποίησες;

-Η φωτογραφία ήταν πάντα στη ζωή µου, απλώς τώρα ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ πιο επαγγελµατικά µε αυτό. Τον Απρίλιο ήταν προγραµµατισµένη να γίνει η έκθεση στην Κύπρο, αλλά αναβλήθηκε βέβαια λόγω της κατάστασης. Αλλά, πρώτα ο Θεός, µόλις επιστρέψουµε στην κανονικότητα θα υπάρξουν και άλλες εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, και ίσως στο εξωτερικό.

Η τηλεόραση και η παρουσίαση θεωρείς πως έχουν ηµεροµηνία λήξης; Και αν ναι, πώς και πότε έρχεται αυτή η στιγµή;

– Όχι, δεν νοµίζω ότι έχουν ηµεροµηνία λήξης. Όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή το έχουν αποδείξει στην Αµερική και σε άλλες χώρες που είναι πολλά χρόνια µπροστά από εµάς στην τηλεόραση. Υπάρχουν παρουσιαστές 60-70 ετών που είναι υπέροχοι. Δεν κάνει η ηλικία τον παρουσιαστή. Τον παρουσιαστή τον κάνουν η δηµιουργικότητα, η εξυπνάδα και το ταλέντο του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ