«Θύμισέ μου γιατί ήρθαμε εδώ;»

«Θύμισέ μου γιατί ήρθαμε εδώ;»

Ο Αλέξανδρος και η Μαρία, ένα νέο ζευγάρι, αποφασίζουν να περάσουν τις πρώτες τους καλοκαιρινές διακοπές σε μια απομονωμένη παραλία ενός ελληνικού νησιού. Παρά τις αρχικές τις αντιρρήσεις η Μαρία δέχεται να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.  Φτάνοντας στην παραλία τους περιμένει μια έκπληξη, βρίσκονται σε παραλία γυμνιστών. Οι ονειρεμένες πρώτες διακοπές τους δε θα εξελιχθούν όπως ακριβώς τις είχαν φανταστεί.

Ένα ζευγάρι, μια παρέα τριαντάρηδων, κάποιες όχι και τόσο τυχαίες συναντήσεις, μια γυναίκα που μόλις χώρισε, ισορροπίες που αλλάζουν διαρκώς, μυστικά και αποκαλύψεις σε ένα σκηνικό φαινομενικά ειδυλλιακό, συνθέτουν το παζλ της ευφάνταστης κωμωδίας «Θύμισε μου γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ;» η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής».

Μέσα από διάφορα flashbacks πριν τις διακοπές, που εκτυλίσσονται στην διάρκεια του έργου, αποκαλύπτεται ότι όλοι έχουν από ένα μυστικό που τους οδήγησε εκεί και ότι όλοι έχουν ξανασυναντηθεί στην Αθήνα…

Οι καλοκαιρινές διακοπές, όπως έχουμε μάθει να τις ορίζουμε ως ζευγάρια ή παρέες, ο “έρωτας των διακοπών”, οι φιλίες και οι εργασιακές σχέσεις μπλέκονται σε ένα άκρως ελληνικό σκηνικό με ήλιο και θάλασσα, σε μια παραλία που όλοι λίγο-πολύ έχουμε βρεθεί με ανθρώπους που όλοι λίγο-πολύ έχουμε συναντηθεί.

“…Λοιπόν, είχε δίκιο ο Άλεξ μου. Και όλοι εσείς που κάνετε ελεύθερο camping. Θα το καθιερώσω κάθε χρόνο μια-δυο μερούλες να χαλαρώνω λίγο έτσι. Είναι σαν χρόνος για τον εαυτό μου. Νομίζω δεν θα είμαι πια η ίδια μετά από αυτήν την εμπειρία. Βέβαια, ο γυμνισμός τώρα είναι άλλο θέμα, εντάξει δεν είμαι τελείως κατά, αλλά είναι όσο να πεις λίγο περίεργο. Ο κάθε κακομοίρης να τα πετάει φάτσα φόρα. Τον καταλαβαίνω κι αυτόν που θέλει ντε και καλά να τα πετάξει, απλά δεν συμφωνώ με τον συγχρωτισμό σε μία παραλία…”

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο  “Βαφείο-Λάκης Καραλής” (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115 – Βοτανικός) κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425637

Σκηνοθεσία : Σταμάτης Πατρώνης

Κείμενο : Βασίλης Τσιγκριστάρης

Σκηνικά: Φανή Παλιούρα

Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου

Φωτισμοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Ρουμπίνη Σταγκουράκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μηνατσής

Βοηθός σκηνοθέτης: La-marina Germa-nou

Παραγωγή: ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «LIFE n ART Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΖΩΗ»

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Ρομίνα Κατσικιάν (Μαρία), Γιάννης Μυλωνάς (Αλέξανδρος), Βασίλης Τσιγκριστάρης  (Θωμάς), Σπύρος Ξένος (Νίκος), Μαρίνα Γερμανού (Μάγια), Γιώργος Λαμπριανός (Παύλος) , Φανή Παλιούρα (Ειρήνη)

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ