Θέατρο του Broadway πήρε το όνομα του James Earl Jones

Το Cort Theatre είναι ένα θέατρο που άνοιξε για πρώτη φορά τις θύρες του στις 20 Δεκεμβρίου 1912.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Και βρίσκεται στην καρδιά του Broadway, στο νούμερο 138 της West 48th Street, ανάμεσα στην 7η και την 6η Λεωφόρο στην θεατρική περιοχή του Midtown του Manhattan. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτήριο γαλλικής αρχιτεκτονικής, το οποίο λειτουργεί υπό τον Οργανισμό Shubert και διαθέτει 1.092 θέσεις θεατών.

Πρόσφατα το θέατρο ανακαινίσθηκε με κόστος 47 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να μετονομασθεί σε James Earl Jones Theatre, σε μία ειδική τελετή, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η αλλαγή του ονόματος, μετά από 110 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου, γίνεται προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού James Earl Jones, ο οποίος σήμερα είναι 91 ετών, έχει έξι δεκαετίες καριέρας στο ενεργητικό του, έχει αποσπάσει κάθε είδους βραβείο, Emmy (2), Grammy (1), Oscar (2) και Tony (3). Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην αμερικάνικη ιστορία και βέβαια διαθέτει εκείνη την πολύ γνωστή βαριά φωνή, που είναι basso profondo. Σαιξπηρικός ηθοποιός έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο Bush.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ