The Velvet Underground: A Documentary Film By Todd Haynes – Πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου

Στις 15 Οκτωβρίου βγαίνει στον αέρα (από το Apple TV+) το νέο ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground, που έφτιαξε ο Todd Haynes.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Οι Velvet Underground είναι ένα rock συγκρότημα, που φτιάχτηκε στην Νέα Υόρκη το 1964. Η αρχική σύνθεση αποτελείτο από τον κιθαρίστα-τραγουδιστή Lou Reed, τον John Cale που έπαιζε πολλά όργανα, από πιάνο μέχρι βιόλα, τον κιθαρίστα Sterling Morrison και τον ντράμερ Angus MacLise.
 Velvet Underground
Αρχικά η μπάντα έκανε εμφανίσεις με διαφορετικά ονόματα μέχρι το 1965 οπότε κατέληξε στο The Velvet Underground. Την επόμενη χρονιά γίνεται μάνατζέρ τους ο pop artist Andy Warhol, o oποίος για ένα διάστημα τους έβαλε να έκανε house band στην έδρα του, στο εργαστήρι του, το περίφημο “The Factory”.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1967 με τίτλο “The Velvet Underground & Nico”. Μαζί τους ήταν και η Γερμανίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μοντέλο Nico από την Κολωνία.
 Velvet Underground

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, που αναπτύσσονται ευρέως στο νέο φιλμ με το ντοκυμαντέρ του Todd Haynes, όπου μιλούν τα μέλη του γκρουπ John Cale και Moe Tucker. Υπάρχουν πλάνα με τον Lou Reed και εμφανίζεται και ο Andy Warhol.

Η ταινία προσφέρει επίσης μιά πλειάδα εμφανίσεων του συγκροτήματος, που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας και μιά πλούσια συλλογή από ηχογραφήσεις, φιλμάκια του Warhol και άλλα έργα σύγχρονης τέχνης.
 Velvet Underground

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ