“Θα πάρει δύναμη ο θεατής”

Το μεγάλο “σάλτο” του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, η υπερπαραγωγή “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, θα βγει στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου. Η επική ταινία, της οποίας τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν, καταπιάνεται με τη συναρπαστική, αληθινή ιστορία του μεγάλου εθνικού ευεργέτη και ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη.

 

“Θα πάρει δύναμη ο Έλληνας θεατής” λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, ο οποίος διεκδικεί να κάνει ταινίες πάνω στο βίο μεγάλων Ελλήνων, των οποίων η ζωή, με κάποιο τρόπο, έγινε παράδειγμα και ανυψώνει το ελληνικό αίσθημα.

 

“Πιστεύω ότι μεγάλοι Έλληνες είναι αυτοί που συγχρόνως ήταν και οικουμενικοί ‘Ελληνες. Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν μεγάλος όταν μπορούσε να σπάσει τα σύνορα της χώρας” τονίζει ο Γιάννης Σμαραγδής.

Τον Βαρβάκη υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, πρωταγωνιστής της βραβευμένης με ‘Οσκαρ ταινίας “Οι ζωές των άλλων”.Στο διεθνές καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται η ντίβα του γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ, η οποία υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Βρετανός Τζον Κλιζ, γνωστός απο τις ταινίες των Μοντι Πάϊθονς και σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ και ο Ισπανός Χουν Ντιέγκο Μπόττο, βραβευμένος για τον ρόλο του ιεροεξεταστή στον “Ελ Γκρέκο” του Γιάννη Σμαραγδή.Από ελληνικής πλευράς στην ταινία συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος,  ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Βούρος. Τα γυρίσματα της ταινίας θα συνεχισθούν στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.Αναμένουμε!   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ