Τέσσερις οσκαρικές ταινίες που μας δίδαξαν στυλ

Κινηματογράφος και μόδα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι βίοι παράλληλοι. Αμέτρητες ταινίες, χιλιάδες κουστούμια και μία τεράστια επιρροή: αυτή της μεγάλης οθόνης. Κάθε ένας από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες είναι χαραγμένος στο μυαλό μας με κάποιο συγκεκριμένο στυλ, με μία πολλή δυνατή εικόνα. Ενδυματολόγοι και σχεδιαστές έχουν φροντίσει για αυτό και πολλές φορές το αποτέλεσμα που μας προσφέρουν μένει αξέχαστο, εκπροσωπεί και θέτει τις τάσεις της μόδας. Ας κάνουμε, λοιπόν, μια αναδρομή στις πιο fashion-forward ταινίες που άφησαν το στίγμα τους.

Casablanca: το απόλυτο ερωτικό έπος του 1942 έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου, όχι μόνο για τις εξαιρετικές του ερμηνείες, αλλά και για το στυλ των πρωταγωνιστών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την γκαμπαρντίνα του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, δεμένη γύρω από τα κοστούμια του, ή το 40s ταγιέρ της Ίνγκριντ Μπέργκμαν με το ασορτί καπέλο στην περίφημη σκηνή του αποχωρισμού;

Getty Images

Το κυνήγι του κλέφτη: ένα ακόμη θρίλερ μυστηρίου από τον master του είδους Άλφρεντ Χίτσκοκ, με την λαμπερή Γκρέις Κέλι και τον Κάρι Γκραντ να παραδίδουν μαθήματα στυλ. Φουλάρια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό, loose κοστούμια και η περίφημη γαλάζια τουαλέτα της Γκρέις Κέλι έκλεψαν τις εντυπώσεις και μας μεταφέρουν στην Γαλλική ριβιέρα του 1955.

Getty Images

Breakfast at Τiffany’s: τα λόγια είναι παραπάνω από περιττά για ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons όλων των εποχών. Όντρεϊ Χέπμπορν και Givenchy ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία από τις πιο δυνατές εικόνες στην ιστορία του κινηματογράφου. Η ηρωίδα Χόλι Γκολάιτλι είναι ο ορισμός του chic: flats, statement καπέλα και couture βραδινά φορέματα, συνθέτουν την ηρωίδα που όλες θα θέλαμε να υποδυθούμε.

Getty Images

Annie Hall: στην κομεντί του Γούντι Άλεν το 1978, η καλλιτεχνική φύση της Άννι την οδηγεί τελικά στον χωρισμό με τον “νευρικό της εραστή”. Το ανδρόγυνο στυλ της Ντάιαν Κίτον δημιούργησε ένα ολόκληρο κύμα μιμητών και θεωρείται από τα πιο δυνατά style icons της μεγάλης οθόνης. Η γκαρνταρόμπα της ηρωίδας στηρίχτηκε μάλιστα σε μεγάλο βαθμό στο στυλ της ίδιας της Κίτον, με τις γραβάτες, τα oversized σακάκια και τα ανδρικά καπέλα.

Getty Images

Πηγή: instyle.gr, Πηγή φωτό εξωφύλλου: glamour.de

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ