Tango Greco στο Badminton

Tango Greco στο Badminton

Το θέατρο Badminton παρουσιάζει μια βραδιά με τίτλο «Tango Greco», στην οποία θα παρουσιαστούν τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό.

Όταν το 1930 φτάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα ο «βασιλιάς του τανγκό» Εντουάρντο Μπιάνκο, η Αθήνα «τανγκοκρατείται». Η έλευση ενός κορυφαίου ξένου εκπροσώπου του αργεντίνικου τανγκό αποτέλεσε μέγα κοσμικό γεγονός. Ο Μπιάνκο θα ενσωματώσει στην ορχήστρα του τον Μιχάλη Σουγιούλ και θα παίξουν μαζί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας…

Η σειρά συναυλιών «Τα θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού», που διευθύνει ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, μας παρουσιάζει τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό. Από την παλιά Αθήνα έως τις μέρες μας. Γιατί πάντα πολλά παλιά τραγούδια θα συνυπάρχουν με τα νέα, καθώς ό,τι εντέλει πλησιάζει την Τέχνη, κινείται έξω από το χρόνο.

Τα τανγκό συνθετών όπως οι: Αττίκ, Κώστας Γιαννίδης, Μιχάλης Σουγιούλ, Χρήστος Χαιρόπουλος, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Καραΐνδρου, Σταμάτης Κραουνάκης κ.ά. θα ερμηνεύσουν τέσσερις εξαίσιες και ιδιαίτερες φωνές. Η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ μία ομάδα βραβευμένων χορευτών της Academia del tango θα τα χορέψουν.

Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Άλσος Στρατού, Γουδή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ