Στο Ηρώδειο η Μαίρη Λίντα

Στο Ηρώδειο η Μαίρη Λίντα

«Θα χορέψετε μαζί μας; Βεβαίως και θα χορέψω. Ξέρετε αν περάσει κανείς τα… 18 του χρόνια είναι κάπως δύσκολο, αλλά βεβαίως θα χορέψω» απάντησε κεφάτα η γλυκιά και ακατάβλητη Μαίρη Λίντα σε συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένη από νέους μουσικούς που θα τη συνοδεύσουν στη συναυλία της στο Ηρώδειο, την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουνίου.

Η Μαίρη Λίντα θα ερμηνεύσει νέες ενορχηστρώσεις ενός μουσικού καλειδοσκόπιου που σφράγισε με την κρυστάλλινη φωνή της τις δεκαετίες ’50 και ’60: Μανώλη Χιώτη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, με τραγούδια αξεπέραστα που τραγουδήθηκαν από γενιές Ελλήνων, και συνεχίζουν να ενώνουν το παρελθόν με το παρόν.

«Αφού με ρωτάτε για τη μουσική σήμερα, πιστεύω γενικά ότι οι νέοι πάνε μπροστά, υπάρχουν και πολύ καλοί μουσικοί» τόνισε η Μαίρη Λίντα. Τη μεγάλη κυρία του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού, που μεσουράνησε με τον Μανώλη Χιώτη δημιουργώντας ένα εκπληκτικό ντουέτο, δοξάστηκε ως τα πέρατα του κόσμου και μπροστά της υποκλίθηκαν μεγάλες προσωπικότητες, τιμά το Φεστιβάλ Αθηνών, δίνοντας ταυτόχρονα «βήμα» σε νέους μουσικούς.

Στο πλευρό της Μαίρης Λίντα θα εμφανιστούν οι Imam Baildi, το συγκρότημα που ξεσηκώνει το κοινό με διασκευές ενός υλικού από το παρελθόν και αυθεντικές εκτελέσεις, η «λαϊκή ορχήστρα εγχόρδων», ορχήστρα που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια η Μαίρη Λίντα, οι Gadjo Dilo με τις gypsy jazz και swing διασκευές τους, και οι Apurimac.

Ο Μανώλης Χιώτης ήταν ο πρώτος που έπαιζε στην Ελλάδα mambo και swing, υπενθύμισαν σήμερα οι Gadjo Dilo, ενώ οι Λατινοαμερικανοί Apurimac δηλώνουν μουσικά παιδιά του, αφού τον θεωρούν «πατέρα του latin» .

Τον μουσικό συντονισμό της συναυλίας έχει αναλάβει ο Κορνήλιος Σελαμσής και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Θωμάς Μοσχόπουλος. «Επειδή δεν πρόκειται για παράσταση αλλά για συναυλία, δεν χρειάζονται γαρνιτούρες, εφέ κ.λπ.» είπε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «η Μαίρη Λίντα ξεπερνά το αίσθημα νοσταλγία στον θεατή, γιατί ενώ έχει παρελθόν έχει και ηχηρό “παρών”».

Ένθερμος θαυμαστής της Μαίρης Λίντα είναι ο πρέσβης του Καναδά, Ρόμπερτ Πεκ, οποίος δήλωσε σήμερα ότι η συναυλία θα ηχογραφηθεί από την EMI για τους θαυμαστές της στο εξωτερικό.

Ο ίδιος, όπως είπε, «γνώρισε τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα από τον Έλληνα πεθερό του και ότι μέσα από τις μίξεις των Imam Baildi στο τραγούδι του Χιώτη ”Δεν θέλω πια”, διαπίστωσε ότι η Μαίρη Λίντα μαγνητίζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ