Σταύρος Μαυρίδης: «Πάνω στο μεθύσι έλεγα ψέματα περί αυτοκτονίας»

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη προχώρησε ο Σταύρος Μαυρίδης στο περιοδικό «Λοιπόν»

Ο γνωστός ηθοποιός γύρισε λίγο πίσω στον χρόνο και μίλησε με ειλικρίνεια για την περίοδο που βρέθηκε στο το ψυχιατρείο του Θριασείου και στη συνέχεια σκέφτηκε να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος.

  • Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε κακό στον εαυτό σας;

Όχι, αυτά περί αυτοκτονιών τότε ήταν για να διώξω τα κανάλια από την πόρτα του σπιτιού μου. Ήμουν μεθυσμένος, το σφάλμα ήταν καθαρά δικό μου. Στα πολύ κάτω μου είχα πιει δυο και τρία τσίπουρα και το γλεντούσα. Είχα εθιστεί στο αλκοόλ για 2 – 3 χρόνια.

Τότε λοιπόν λόγω του ότι πάνω στο μεθύσι μου έλεγα όλα αυτά τα ψέματα περί αυτοκτονίας σε μια ζωντανή εκπομπή, ο εισαγγελέας διέταξε να νοσηλευτώ στο ψυχιατρείο του Θριασείου, όπου μου έδιναν κάτι βιταμίνες και ένα χάπι για τον εγκέφαλο, γιατί πάσχω από παρεγκεφαλίτιδα. Και στο Θριάσειο όμως έξανα παραστάσεις, βραδιές θεάτρου.

  • Μετά τη νοσηλεία σας στο ψυχιατρείο, χάσαμε τα ίχνη σας.

Μετά το ψυχιατρείο, πήγα σε μοναστήρι στο Άγιο Όρος περίπου για έναν χρόνο. Σκέφτηκα να γίνω μοναχός, είχα φορέσει και ράσο. Τώρα που γύρισα στα εγκόσμια, βλέπω πως όλοι είναι σε έναν πανικό μέσα στο άγχος. Στο μοναστήρι ήμουν μόνος με τον εαυτό μου, κάνοντας εσωτερικό διαλογισμό. Προσευχόμουν στον Θεό και έπαιρνα δύναμη.

  • Δεν σας έλειπε κάτι;

Όχι, δεν μου έλειπε τίποτα και κανείς. Υπάρχει πολλή τοξικότητα στους ανθρώπους. Είχα επικοινωνία με δύο μόνο άτομα. Τα κινητά, οι τηλεοράσεις και όλα αυτά έφαγαν delete και είδα την άλλη πλευρά της ζωής. Όταν εμπεδώσεις την μοναξιά και είσαι με τον Θεό, είσαι πολύ καλά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ