Στάνκογλου: Η δουλειά του ηθοποιού θυμίζει… εργοστάσιο

Στάνκογλου: Η δουλειά του ηθοποιού θυμίζει… εργοστάσιο

Χαμηλών τόνων, οξυδερκής, με χιούμορ και αφοπλιστικά γοητευτικός, τολμά και απ’ ό,τι φαίνεται, νικά. Ο Γιάννης Στάνκογλου μιλά για το θέατρο, την τηλεόραση και απαντά στο ερώτημα αν θα τον βλέπαμε σε ρόλο παρουσιαστή.

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

 

Πρόσφατα, σου έγινε πρόταση να συμμετάσχεις στο «Κλεμμένα Όνειρα». Είναι εποχή για να λέμε «όχι» σε δουλειές;

Η δουλειά των ηθοποιών δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Είναι τέτοια η σωματική και η ψυχική κούραση, που θυμίζει εργοστάσιο. Οπότε προσπαθώ να προστατευτώ. Θεατρικά θα κάνω τρεις δουλειές, οι ανάγκες για μία καθημερινή σειρά είναι μεγάλες, οπότε σίγουρα δεν θα προλάβαινα και σίγουρα δεν θα ήμουν τόσο καλός όσο θα ήθελα.

Έτσι δείχνεις ότι προτιμάς το θέατρο από την τηλεόραση;

Έχω ανάγκη να κάνω αυτές τις θεατρικές δουλειές, τις θέλω πολύ, Δεν σνομπάρω τη σειρά, είναι μία πολύ καλή προσπάθεια και ενδεχομένως θα ήταν και τα λεφτά καλά,όμως θέλω να παίρνω τις ανάσες μου.

Είσαι ανοιχτός στο κομμάτι της τηλεόρασης ή λόγω της κατάστασης στα media το αφήνεις στην άκρη;

Αν είναι κάτι που μου αρέσει και δεν απαιτεί το χρόνο ενός καθημερινού σίριαλ, γιατί όχι; Αν είναι μία εβδομαδιαία σειρά, που μου ταιριάζει το σενάριο και οι συνεργάτες, γιατί να μην το συζητήσω;

Φοβήθηκες τον χαρακτηρισμό «σαπουνόπερα»;

Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. Ξέρεις την έκφραση «ποτέ μη λες ποτέ»; Ταιριάζει απόλυτα. Αν πρέπει να ζήσω, ναι θα παίξω σε σαπουνόπερα, όπως την αποκαλούν πολλοί. Θα έδινα και πάλι τον καλύτερο εαυτό μου. Θα λειτουργούσα σα να έκανα ταινία του Αγγελόπουλου. Δεν υποτιμώ τίποτα, είναι ελληνικό φαινόμενο η έκφραση «σνομπάρω μία δουλειά» και δεν μου αρέσει καθόλου.

Σε ρόλο παρουσιαστή θα σε βλέπαμε;

Δε νομίζω ότι θα μου ταίριαζε. Δεν ξέρω αν το «έχω» που λέμε.

 

Πηγή: TV GLAM

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ