Σπύρος Φωκάς: «Όταν ήρθε στην Ελλάδα του έκλεισαν τις πόρτες – Έφυγε ξεχασμένος» λέει η σύζυγός του

Το παράπονό της για όσους άφησαν «ξεχασμένο», όπως είπε, τον Σπύρο Φωκά, εξέφρασε η σύζυγός του, Λίλιαν. Ο σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, πέθανε την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 86 ετών.

Η σύζυγος του, Λίλιαν Φωκά, ήταν στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία του στιγμή. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Λίλιαν Φωκά είπε αρχικά: «Ο Σπύρος ο Φωκάς “έφυγε” κι έφυγε από όλους, όχι από μένα μόνο. Δεν ήμουν δίπλα του, ήμουν αγκαλιά του. Αδικήθηκε από αυτή τη χώρα, που λέγεται Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη, αλλά δυστυχώς κατοικείται από Έλληνες. Οι Αμερικάνοι τον τίμησαν ως τον μοναδικό Έλληνα ηθοποιό που ψήφισε για τα Όσκαρ. Ξέρετε τι τιμή είναι αυτή; Όταν ήρθε εδώ στην Ελλάδα του έκλεισαν τις πόρτες και δεν τον άφησαν να δουλέψει και να πάρει τα πάνω του. Τον άφησαν ξεχασμένο. Μετά έμεινε και σε ένα κρεβάτι, εντελώς ξεγραμμένος». 

«Τίτλος τιμής για τον Σπύρο ήταν αυτός που ήταν… ένας μεγάλος Έλληνας. Την Ελλάδα την λάτρεψε. Δεν είχε κανένα παράπονο, ήταν τέτοιος άνθρωπος, πολύ περήφανος. Για κάποιους ο Σπύρος είχε πεθάνει πριν πεθάνει, οπότε τώρα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας και απαιτώ να το γράψετε και να το πείτε. Ξεχασμένος από τους δικούς του, δηλαδή το σινάφι του. Κάποιος από το σινάφι του είπε: “Τι να κάνουμε δεν είναι εγγεγραμμένος στο ΣΕΗ”. Είπε αυτό για έναν ηθοποιό με διεθνή καριέρα και περγαμηνές», τόνισε η Λίλιαν Φωκά.

Αναφερόμενη στην κηδεία του, είπε: «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Στην κηδεία του θα είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι και αυτοί που τον βοήθησαν πραγματικά». Μιλώντας για τις τελευταίες του στιγμές, συντετριμμένη η Λίλιαν Φωκά τόνισε πως «έφυγε στην αγκαλιά μου, κούνησε το κεφάλι κι έφυγε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ