Σπύρος Μπιμπίλας: Το ξέσπασμα για την φωτογράφιση Καναράκη – “Κι ύστερα μιλάμε για τους Ταλιμπάν”

Σάλος προκλήθηκε έπειτα από μια φωτογράφιση που έκανε ο Παντελής Καναράκης στο free press περιοδικό «koita». Ακολούθησαν πολλά αρνητικά σχόλια, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος από την κυκλοφορία. Ωστόσο, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, όπως αυτή που εξέφρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας: “Αν το περιοδικό που έκανε την συγκεκριμένη φωτογράφιση στο πλαίσιο της ελευθερίας της τέχνης αληθεύει ότι απέσυρε την φωτογράφιση, τότε σίγουρα έχουμε ήδη μπει σε περίοδο εκφασισμού της κοινωνίας, ένας νέος μεσαίωνας σκοταδιού μας περιμένει, μαζί με όλα τα άλλα κακά που μας έχουν βρει. Κρίμα που νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατία δυτικού τύπου όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα κι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει το δημιούργημα του άλλου, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορεύει να εκφράζεται. Κι ύστερα μιλάμε για τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ…..”

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντελής Καναράκης πόζαρε στο περιοδικό ως Ιησούς… με ακάνθινο στεφάνι στα μαλλιά και βαθύ ντεκολτέ.

“Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα” ανέφερε ο εκδότης του περιοδικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ