Σμαράγδα Καρύδη για το #MeToo: Έχω δει αυταρχικές συμπεριφορές – ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω” ήταν το βράδυ της Πέμπτης η Σμαράγδα Καρύδη. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε και στο κίνημα #MeToo, τονίζοντας πως τώρα έχουν περιοριστεί τα φαινόμενο κακοποίησης. 

«Σαφώς υπήρχαν στο θέατρο αυτά τα προβλήματα. Τώρα με το #MeToo, που είναι πολύ σωστό που έγινε, να έχουν περιοριστεί αυτά τα φαινόμενα, διότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει και φοβούνται ότι αν φερθούν όπως φερόντουσαν αυτό θα μαθευτεί στο πανελλήνιο και θα έχουν επιπτώσεις, που δεν είχαν στο παρελθόν» ανέφερε αρχικά η Σμαράγδα Καρύδη.

Και συνέχισε: «Δεν συμβαίνουν αυτά παραπάνω στο θέατρο από άλλους χώρους. Απλώς το θέατρο είναι ένας χώρος προβεβλημένος και πολύ στα φώτα της δημοσιότητας, που ότι γίνεται και ότι ακούγεται είναι μεγάλο. Υπάρχουν σχέσεις εξουσίας στον χώρο, και οι περισσότεροι άνθρωποι όταν παίρνουν μία θέση εξουσίας δεν μπορούν να τη χειριστούν καλά. Είναι καλό να μπαίνουν οι κανόνες».

«Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Κάποιες είναι ποινικές πράξεις και πηγαίνουν στη δικαιοσύνη και κάποιες άλλες είναι κακές συμπεριφορές. Εγώ προσωπικά από πολύ νωρίς δούλευα με φίλους και προσπαθούσα να αποφεύγω κακοτοπιές. Βέβαια δεν μπορείς πάντα να τις αποφύγεις. Έχω δει αυταρχικές συμπεριφορές, αλλά όχι να ξεφεύγουν. Δεν μου έχει τύχει εμένα προσωπικά αλλά ξέρω τι γίνεται γύρω μου. Και γινόταν κατά κόρον» συμπλήρωσε η Σμαράγδα Καρύδη.

«Βοήθησε ότι το #ΜeΤoo ξεκίνησε από το εξωτερικό και νιώσαμε μία ασφάλεια ότι μπορείς να μιλάς και να προστατεύεσαι όταν είσαι θύμα. Μπορεί να βοήθησε ότι όλοι πήραμε μία απόσταση από αυτό και μπορέσαμε να το δούμε, καθώς δεν δουλεύαμε λόγω κορονοϊού. Ήταν η ώρα του να γίνει» πρόσθεσε η αγαπημένη ηθοποιός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ