Πρόσφατες δηλώσεις της Δέσποινας Καμπούρη σχετικά με τα gay pride, ενόχλησαν μία μεγάλη μερίδα του κόσμου που τις άκουσε. Η Σίσσυ Χρηστίδου και οι συνεργάτες της στην εκπομπή της το Σάββατο (21/3), σχολίασαν τα όσα είπε η δημοσιογράφος. Η παρουσιάστρια του «Χαμογέλα και πάλι», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, ότι «κάποιες απόψεις δεν πρέπει να εκφράζονται ακόμα και αν τις πιστεύουμε», εξηγώντας πως «η πληγή είναι τόσο μεγάλη, που θέλει προσοχή γιατί την ξύνεις».
Η Σίσσυ Χρηστίδου σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Δέσποινας Καμπούρη, εξήγησε ότι: «Μπορεί όντως να μην συμφωνεί η αισθητική σου, εγώ το ακούω αυτό. Η διαφορά είναι ότι η γνώμη που εκφράζεις για έναν αγώνα, εξαρτάται από το τραύμα που φέρει ο αγώνας αυτός.
Εδώ, υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο τραύμα, ωραία; Δεν μπορείς να λες ότι δεν ταιριάζει με την αισθητική σου. Γιατί δεν μπορείς να το λες όμως, ακόμα και αν το νιώθεις; Γιατί τον μικραίνεις. Γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι θέμα αισθητικής. Αφαιρείς την βασική ουσία του αγώνα, που δεν είναι η αισθητική η βασική ουσία. Είναι η ελευθερία! Είναι η ελευθερία που οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν».
«Είμαστε στο 2026. Το πώς εκφράζουμε τη γνώμη μας για την αισθητική μας απέναντι στους ανθρώπους, και δεν θα το περιορίσω στο gay pride, γιατί έχει αλλάξει; Έχει αλλάξει γιατί δεν ξέρεις την κάθε ιστορία που κρύβεται από πίσω…
Όταν λοιπόν μιλάμε για την ελευθερία, την ελευθερία ενός ανθρώπου να φορέσει αυτά που θέλει, να είναι ελεύθερος εκεί έξω, όπως είσαι και εσύ. Η ελευθερία της έκφρασης μέσα από τον τρόπο που θα ντυθεί και αν θέλει να πάει στο άλλο άκρο για να τα καταφέρει, είναι δικαίωμά του να το κάνει. Άρα, το να λέμε “μωρέ εμένα δεν μου αρέσουν τα πούπουλα τώρα”, είναι τόσο λίγο, δεν μας πέφτει λόγος», είπε στη συνέχεια.
«Δεν μπορώ να ακούω την κουβέντα “δεν είμαι ομοφοβικός, έχω φίλους γκέι”»
Ακόμα, η Σίσσυ Χρηστίδου ανέφερε: «Θέλω να πιστεύω ότι η Δέσποινα το είπε με άλλη διάθεση και σίγουρα όχι ομοφοβική, γιατί όντως γνωρίζω… Απλά δεν μπορώ να ακούω αυτή την κουβέντα “δεν είμαι ομοφοβικός, έχω φίλους γκέι”. Δεν έχει καμία σχέση. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πω ότι δεν κατηγορώ την γνώμη του καθένα και δεν είναι λογοκρισία, και δεν κόβουμε την ελευθερία του λόγου, όταν λέμε ότι κάποιες απόψεις δεν πρέπει να εκφράζονται ακόμα και αν τις πιστεύουμε».
«Είναι γιατί η πληγή είναι τόσο μεγάλη, που θέλει προσοχή γιατί την ξύνεις. Γιατί να την ξύσεις; Άμα δεν σου αρέσει ο αγώνας με τα τακούνια, δεν σε αναγκάζει κανένας να πας να τρέξεις σε αυτόν τον αγώνα. Δεν καταλαβαίνω πώς σε ενοχλεί όμως;», κατέληξε η παρουσιάστρια.
