Selena Gomez: Η δήλωση που σπάει τα ηλικιακά στερεότυπα του Hollywood

Δυστυχώς, είναι γνωστό σε όλους μας πως η παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος, έχει ορισμένες βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις περί ομορφιάς και ηλικίας. Αυτό συνήθως μεταφράζεται από τη μια με την απόλυτη αποδοχή της αδιαμφισβήτητης, νεανικής ομορφιάς, και από την άλλη με την έντονη επίκριση της ωριμότητας και της φυσικής φθοράς που επιφέρει ο χρόνος.

Στο στόχαστρο είναι κυρίως, φυσικά, οι γυναίκες, αφού ο αντρικός πληθυσμός του Hollywood ωριμάζει και δεν γερνάει, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει και τις γυναίκες celebrities, που αντιμετωπίζουν μία απίστευτη πίεση στο να παραμείνουν νέες και ελκυστικές σε κάθε ηλικία, καθώς καθημερινά συγκρίνονται με τον νεαρό εαυτό τους – με την σύγκριση να μην είναι συνήθως υπέρ τους – αφού “καθώς μεγαλώνεις, δεν πρέπει να γερνάς”, όπως δήλωσε και η Salma Hayek σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Instyle US. Πάνω στην συγκεκριμένη αντίληψη μίλησε και η 28χρονη πλέον Selena Gomez, όταν σε πρόσφατη εμφάνισή της στο «Life in Looks», της αμερικάνικης Vogue, αναφέρθηκε στην εμφάνιση που έκανε το 2015 στο Met Gala της Νέας Υόρκης, φορώντας μία δημιουργία της Vera Wang.

Η ίδια, λοιπόν, εξομολογήθηκε πως εκείνη ήταν μια από τις βραδιές που δεν αισθανόταν άνετα με το σώμα της, αφού το βάρος της αλλάζει τακτικά. Ωστόσο, η ειλικρινής στάση της και η πολύτιμη βοήθεια του επιτελείου της, την βοήθησαν να δουλέψουν εκείνη τη στιγμή πάνω στο ρούχο και να το διαμορφώσουν με βάση τις ανάγκες της. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και η Selena έλαμψε, αφού η αυτοπεποίθηση είναι το πιο απαραίτητο συστατικό ενός επιτυχημένου look.

“Ήταν μία από τις στιγμές που σκέφτηκα ότι δε χρειάζεται να έχω το σώμα μιας 19χρονης πια, γιατί δεν είμαι 19χρονη”, δήλωσε στην κάμερα, δίνοντας την δική της απάντηση σε όλα αυτά τα στερεότυπα περί γυναικείας ομορφιάς, καθώς μία γυναίκα είναι όμορφη σε κάθε ηλικία και σε κάθε ξεχωριστή περίοδο της ζωής της. Η ίδια η Selena Gomez αποτελεί μάλιστα το απόλυτο body positivity πρότυπο, καθώς μετά από πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, εμφανίζεται πιο δυνατή από ποτέ δίνοντας θάρρος σε εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο.

Go Selena!Πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ