Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα για την Αρίθα Φράνκλιν – Κατά χιλιάδες συρρέουν οι θαυμαστές της – ΦΩΤΟ – BINTEO

Χιλιάδες θαυμαστές της Αρίθα Φράνκλιν συρρέουν στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Ντιτρόιτ όπου ξεκίνησε το προσκύνημα της σορού της η οποία εκτίθεται σε μουσείο της πόλης.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες έως την Παρασκευή οπότε θα γίνει η κηδεία της έπειτα από δύο εβδομάδες που η βασίλισσα της Soul έφυγε από τη ζωή.

Η Φράνκλιν πέθανε στις 16 Αυγούστου στο Ντιτρόιτ, από καρκίνο στο πάγκρεας. Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια καριέρας και ήταν μια από τις πλέον αξιοσέβαστες καλλιτέχνιδες στις ΗΠΑ, ενώ αγωνίστηκε επίσης και για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Σήμερα, το επιχρυσωμένο φέρετρό της τοποθετήθηκε στο μουσείο Τσαρλς Χ. Ράιτ, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία των μαύρων Αμερικανών. Θαυμαστές της είχαν κατασκηνώσει όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο για να προσκυνήσουν τη σορό της.

Την Πέμπτη η σορός της θα μεταφερθεί στην εκκλησία όπου ιερουργούσε ο πατέρας της. Την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί μια δωρεάν συναυλία στη μνήμη της ενώ την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία της στην οποία αναμένεται να δώσουν το “παρών”, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Στίβι Γουόντερ και η Τζένιφερ Χάντσον.

Πηγή: ΑΠΕ, οι φωτό από το Reuters, Associated Press, τα βίντεο από BBC News και Globalnews.ca

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ