Σαν σήμερα το 1980 διαλύεται το κορυφαίο συγκρότημα των Eagles

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ήταν 31 Ιουλίου 1980, οι Eagles ολοκληρώνουν την περιοδεία τους με τίτλο “The Long Run Τour” με μία τελευταία εμφάνιση στο Long Beach της California προς υποστήριξη του γερουσιαστή Alan Cranston.

Πριν το σώου ο Don Felder και ο Glenn Frey ανταλλάσουν βαριές κουβέντες. Πάνω στην σκηνή εκτοξεύουν ο ένας προς τον άλον βρισιές και απειλές. Στο τέλος της συναυλίας ο Don Felder σπάει την κιθάρα του και σηκώνεται και φεύγει. Η συναυλία εκείνη έμεινε στην ιστορία των Eagles με την ονομασία… “Long Night at Wrong Beach”.

Ο Glenn Frey εγκαταλείπει το συγκρότημα, αλλά ο μάνατζέρ τους, ο Irving Azoff, δεν βγάζει καμία ανακοίνωση πιστεύοντας ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Η ανακοίνωση της διάλυσης του γκρουπ δεν βγήκε ποτέ…!

Όταν οι Frey και Felder έβγαλαν το 1982 ο καθένας από ένα σόλο άλμπουμ, ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι οι Eagles δεν υπήρχαν πλέον σαν συγκρότημα. Το γκρουπ δεν ξαναβρέθηκε μαζί παρά μόνο το 1994, όταν έβγαλαν το άλμπουμ “Hell Freezes Over” και την σχετική περιοδεία. Ένα reunion που ήταν ιδιαιτέρως κερδοφόρο!

(Σημ.: Στο άλμπουμ “The Long Run” συμπεριλαμβάνεται και ένα τραγούδι που έχει τίτλο “The Greeks Don’t Want No Freaks”)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ