Σαν σήμερα είχε κυκλοφορήσει το 1977 το άλμπουμ “Heroes” του David Bowie

14 Οκτωβρίου 1977 όταν βγήκε στην κυκλοφορία το 12ο στούντιο άλμπουμ του αξέχαστου και ανεπανάληπτου David Bowie.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Μετά την κυκλοφορία του LP “Low” νωρίτερα εκείνη τη χρονιά, ο Bowie περιόδευσε με τον φίλο του Iggy Pop, τον οποίον συνόδευε στις συναυλίες ως… κημπορντίστας!  Στο τέλος της περιοδείας ηχογράφησαν το δεύτερο σόλο άλμπουμ του Iggy Pop, με τίτλο “Lust for Life” στα Hansa Studios στο δυτικό (τότε) Βερολίνο.

bowie

Εκεί ο Bowie βρέθηκε και πάλι με τον Brian Eno και τον παραγωγό Tony Visconti και ηχογράφησαν το “Heroes”, που ήταν το δεύτερο άλμπουμ της λεγόμενης τριλογίας του Βερολίνου, μετά το “Low” και πριν το “Lodger” (1979).  Το “Heroes” ήταν ο μοναδικός δίσκος της τριλογίας που ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο, όπου χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι μουσικοί του “Low” με την προσθήκη του κιθαρίστα των King Crimson, Robert Fripp.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1977. Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν μέσα στο στούντιο, ενώ πολλοί από τους στίχους δεν είχαν γραφτεί πριν σταθεί ο Bowie μπροστά στο μικρόφωνο…! Το άλμπουμ ανέβηκε μέχρι την 3η θέση στην Αγγλία και την 35η στην Αμερική.

Το ομότιτλο τραγούδι, παρόλο που δεν γνώρισε επιτυχία ως μικρός δίσκος, παραμένει ως ένα από τα πιο γνωστά και περιζήτητα κομμάτια του David Bowie, που ως γνωστόν έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2016 στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 69 ετών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.