Σάλος με τις δηλώσεις του Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Αυτό το ανθρωποκυνηγητό είναι αηδιαστικό» καταγγέλλει η κόρη του

Η ηθοποιός Ζιλί Ντεπαρντιέ σε δηλώσεις της υπερασπίστηκε τον πατέρα της, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα μετά τη μετάδοση των σεξιστικών σχολίων που έκανε στη Βόρεια Κορέα, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δυο καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Της Μαρίας Δεναξά

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews, η ηθοποιός κατήγγειλε ένα “πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό”, “πραγματικά αηδιαστικό”, εναντίον ενός ανθρώπου “που έχει ελευθερία λόγου” σε έναν κόσμο όπου “κανείς δεν τολμά πλέον να μιλήσει”.

“Εκπλήσσομαι από τη βία της απόρριψης αυτού του ανθρώπου που τον είχαμε ως είδωλο σε όλη του τη ζωή”, δήλωσε η Ζιλί Ντεπαρντιέ, προσθέτοντας ότι ο πατέρας της έφυγε από τη Γαλλία και δεν θα περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του.

Τον περιέγραψε ως “εξαιρετικά σεμνό” και “πολύ σεβάσμιο απέναντι στα παιδιά του”, αν και παραδέχτηκε ότι μπορούσε να είναι “αυθάδης” και “βαρύς” και ότι μερικές φορές “ντρεπόταν ως παιδί για την ελευθερία του λόγου του”.

Κατά την άποψή της, πρόκειται για “λέξεις, λέξεις που είναι λίγο σοκαριστικές”, αλλά δεν αποτελούν “έγκλημα”.

Η οικογένεια του Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε ήδη χρησιμοποιήσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς την προηγούμενη ημέρα σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal du dimanche.

Η οικογένεια του 74χρονου ηθοποιού, αντέδρασε στο σοκ που προκάλεσε η μετάδοση ρεπορτάζ από την εκπομπή Complément d’enquête, στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, που έδειχνε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να κάνει σεξιστικά, χονδροειδή και άσεμνα σχόλια για γυναίκες κι ένα μικρό κορίτσι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα.

Την Παρασκευή, η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ, ανακοίνωσε μια πειθαρχική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναστολή της ιδιότητας του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, του διάσημου ηθοποιού. Τη Δευτέρα, το ομοίωμα του ηθοποιού απομακρύνθηκε από το μουσείο Grévin στο Παρίσι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ