Ρώμας για Λιγνάδη: Καταχράστηκε την εξουσία και κατρακυλάει από την κορυφή στον πάτο

Ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Ρώμας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Secret μίλησε για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο και αναφερόμενος στον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη είπε μεταξύ άλλων ότι “ ακολουθώντας τη μοίρα των τραγικών ηρώων που του άρεσε να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει, όπως ο Μάκβεθ, μέθυσε από την απόλυτη εξουσία, την καταχράστηκε και κατρακυλάει τώρα από την κορυφή του κόσμου στον πάτο, στον διασυρμό και στην πλήρη απαξίωση”.

Ερωτηθείς για το εάν γνώριζε όσα συνέβαιναν στον χώρο του θεάτρου απάντησε: “Είχα ακούσει ψιθύρους. Φαντάστηκα ότι είναι ανυπόστατες κακοήθειες. Τελικά, χρειάστηκα να βγουν μπροστά γενναία κάποιοι και να καταγγείλουν αυτά που κατήγγειλαν για να ξεκινήσει η κάθαρση”. Σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε: “Να που η ανθρώπινη φύση μάς εκπλήσσει, δυστυχώς όχι πάντα ευχάριστα. Ο συγκεκριμένος, ακολουθώντας τη μοίρα των τραγικών ηρώων που του άρεσε να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει, όπως ο Μάκβεθ, μέθυσε από την απόλυτη εξουσία, την καταχράστηκε και κατρακυλάει τώρα από την κορυφή του κόσμου στον πάτο, στον διασυρμό και στην πλήρη απαξίωση”.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα εφημερίδας που τον κατηγορούσε για ασελγείς πράξεις σε ανήλικα παιδιά και έκανε λόγο για καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού δήλωσε: “Όταν διάβασα τον ισχυρισμό της ‘εφημερίδας αυτής, ήταν σαν να μου έλεγαν ότι είμαι Αρειανός και θα βομβαρδίσω τον Πλούτωνα -τόσο άσχετο ήταν αυτό το δημοσίευμα με τη ζωή μου και την προσωπικότητά μου. Μετά το σοκ, λοιπόν, έπρεπε να κινηθώ στη συνέχεια με τους δικηγόρους μου αστικά και ποινικά, παρότι η συγκεκριμένη φυλλάδα και ο συγκεκριμένος ρυπαρογράφος, που κρύβεται από πίσω της, είναι γνωστό ότι ανήκουν στα κατακάθια της δημοσιογραφίας. Όσο ανυπόστατο, όμως, κι αν είναι το κατάπτυστο δημοσίευμα, δεν παύει να είναι ένα πρωτοσέλιδο, που σε κάποιους, λίγους, αφελείς ή αρρωστημένους εξυπνάκηδες, δημιουργεί φαντασιώσεις και συνειρμούς”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.