Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί “έσπασε” το βασιλικό πρωτόκολλο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ “έσπασε” το βασιλικό πρωτόκολλο, εγκαταλείποντας τις τυπικότητες και κάνοντας μία θερμή αγκαλιά σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος έτυχε να είναι συνονόματός του, κατά την επίσκεψή του στη Σκωτία χθες.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ έτυχαν θερμής υποδοχής στη Γλασκώβη, ξεκινώντας τη διήμερη περιοδεία τους στη Σκωτία. Καθώς χαιρετούσαν τους ντόπιους που τους υποδέχονταν με ενθουσιασμό, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε μία σφιχτή αγκαλιά στον 66χρονο Ουίλιαμ Μπερνς, που έμοιαζε φοβερά συγκινημένος όπως αγκάλιαζε τον μέλλοντα βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή η κίνηση όχι μόνο “έσπασε” το βασιλικό πρωτόκολλο, αλλά το διέλυσε ολοκληρωτικά. Ιστορικά το πρωτόκολλο σχετικά με το άγγιγμα μελών της βασιλικής οικογένειας είναι τόσο αυστηρό που και μια απλή παραβίαση, όπως ένα χέρι στην πλάτη, ακόμη και από έναν καλοπροαίρετο αξιωματούχο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει οργή.

Ενώ η παλαιότερη γενιά των μελών της βασιλικής οικογένειας βλέπει την έλλειψη επαφής ως μέσο επικοινωνίας μίας υψηλότερης θέσης, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ προσπαθούν να φανούν πιο προσιτοί. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς στη διάρκεια συνάντησης με μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν να τηρούν την παράδοση, που είναι μία υπόκλιση ή ένα ελαφρύ σκύψιμο του κεφαλιού.

Η τρυφερή στιγμή που ο Ουίλιαμ έσπασε το αυστηρό βασιλικό πρωόκολλο, θύμισε τη αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, που συνήθιζε να αγκαλιάζει τον κόσμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ