Πρίγκιπας Κάρολος: Τι απάντησε για τη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν

Χαμογελαστός εμφανίστηκε σε εμβολιαστικό κέντρο στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Κάρολος, μία ημέρα μετά την προβολή της εκρηκτικής συνέντευξης του γιου του, πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, με την πιο σημαντική κατηγορία που διατυπώθηκε κατά της βασιλικής οικογένειας να είναι ο ρατσισμός.

“Φαντάζομαι πόσο εξαντλητική είναι η δουλειά σας” είπε ο πρίγκιπας της Ουαλίας σε μία νοσοκόμα που κάνει τους εμβολιασμούς στη διάρκεια της επίσκεψής του, όπου μίλησε σε ιατρικό νοσηλευτικό, κληρικούς και ασθενείς στην εκκλησία ο Οίκος του Ιησού κοντά στο Μπρεντ Κρος στο Λονδίνο.

Χάρι και Μέγκαν ισχυρίστηκαν ότι είχε εκφραστεί φόβος από μέλος της βασιλικής οικογένειας για το χρώμα της επιδερμίδας του Άρτσι, κάτι που ήγειρε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ για τον ρατσισμό των Ανακτόρων και το δράμα που βίωσε η Δούκισσα του Σάσεξ. Το γεγονός ότι ο Χάρι απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από τα ρατσιστικά σχόλια να είναι η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ και ο παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα πυρά να στραφούν εναντίον των λοιπών μελών της οικογένειάς του.

Παρά το γεγονός ότι ο Κάρολος λέγεται ότι συνετρίβη από τους ισχυρισμούς του γιου του ότι ξέκοψε εντελώς μαζί του και δεν απαντούσε στις κλήσεις του όταν ανακοίνωσαν το Megxit, εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο συνεχίζοντας κανονικά τις πριγκιπικές του υποχρεώσεις, προσπαθώντας να φανεί γενναίος απέναντι στον πόλεμο που κήρυξε ο γιος του στην οικογένειά του. Ο Κάρολος φέρεται να ανησυχεί βαθύτατα για τους ισχυρισμούς περί ρατσισμού με πηγές να λένε στη Standrard, ότι “αυτοί οι ισχυρισμοί αντιτίθενται σε ό,τι πιστεύει ο πρίγκιπας της Ουαλίας. Πιστεύει ότι η ποικιλομορφία είναι η δύναμη της κοινωνίας μας”. Ο πρίγκιπας συνομίλησε με ανθρώπους που περίμεναν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης μίας γυναίκας που είπε ότι είναι από τη Νιγηρία. “Φανταστικά, έχω πάει εκεί. Πολλά διαφορετικές εθνικές ομάδες. Να τους δώσετε τους θερμούς μου χαιρετισμούς την επόμενη φορά που θα μιλήσετε μαζί τους” φέρεται να είπε ο Κάρολος. Καθώς ο Κάρολος αποχωρούσε, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε: “Κύριε, ποια είναι η άποψή σας για τη συνέντευξη”. Στράφηκε να δει ποιος τον ρωτούσε, χαμογέλασε και συνέχισε στην έξοδο από την εκκλησία.

Ο Χάρι είπε συγκεκριμένα για τον πατέρα του στην Όπρα ότι τον απογοήτευσε επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις του στη διάρκεια της παραμονής του στον Καναδά. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η οικογένειά του τού έκοψε την οικονομική χρηματοδότησή του, και παραπονέθηκε ότι η Βασίλισσα δέχτηκε κακές συμβουλές και ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Σάντρινγκχαμ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δέχονταν ασφυκτική πίεση να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς του Χάρι και της Μέγκαν, αφού η βασίλισσα αρνήθηκε να υπογράψει μία έτοιμη δήλωση από τους βοηθούς της χθες.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρακολούθησε τη συνέντευξη που έδωσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα προσθέσει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτά που είπε ο Βρετανός ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου χθες.

Ερωτηθείς εάν ο Τζόνσον παρακολούθησε τη συνέντευξη που μεταδόθηκε από τη βρετανική τηλεόραση αργά χθες, ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Την παρακολούθησε αλλά έχετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη συνέντευξη Τύπου χθες βράδυ και δεν θα προσθέσω τίποτα περισσότερο σε ό,τι είπε”. Σημειώνεται ότι χθες ο Τζόνσον δήλωσε πως εδώ και “πολύ καιρό δεν σχολιάζω ζητήματα της βασιλικής οικογένειας και δεν σκοπεύω να το αλλάξω αυτό σήμερα”.

Οι φωτό από το Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ