Πότε ο John Lennon αντέγραψε τον Beethoven

Κάποιο ήσυχο απόγευμα του 1969 ο John Lennon άκουσε την Yoko Ono να παίζει στο πιάνο την “Moonlight Sonata” του Beethoven. Ο Lennon ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και ρώτησε την Yoko αν θα μπορούσε να παίξει τα ακόρντα ανάποδα.

Εκείνη το έκανε και βάσει του αποτελέσματος ο John έγραψε το κομμάτι “Because”, το οποίο συμπεριελήφθη στο άλμπουμ “Abbey Road” των Beatles. Το τραγούδι θυμίζει εμφανώς την “Moonlight Sonata”.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Αυτό είναι το μοναδικό τραγούδι των Beatles, που τραγουδούν τρεις, ο Lennon, ο Paul McCartney και ο George Harrison. Ο John Lennon θεωρούσε ότι η ενορχήστρωση ήταν χάλια, αλλά οι McCartney και Harrison θεωρούσαν ότι ήταν το καλύτερο κομμάτι από το “Abbey Road”. Επίσης σε αυτό το τραγούδι είναι η πρώτη φορά που οι Beatles χρησιμοποίησαν το περίφημο συνθεσάϊζερ Moog, που έμελλε να προσφέρει τόσα πολλά στην ιστορία της μουσικής.

LoLa & Hauser – Moonlight Sonata

The Beatles – Because

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ