Ποιο επάγγελμα είχε η Νταϊάνα πριν γίνει πριγκίπισσα

Η σειρά The Crown του Netflix έριξε τους προβολείς εκ νέου στην αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, αν και συμπληρώνονται ήδη 24 χρόνια από τον τραγικό χαμό της στις 31 Αυγούστου. Αυτό το ενδιαφέρον για την “πριγκίπισσα του λαού”, όπως την αποκαλούσαν, οδηγεί στην αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για εκείνη και τη ζωή της.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα κέρδισε τις καρδιές του κόσμου με το έντονο φιλανθρωπικό έργο της. Και ενώ κάποιοι θεωρούν ότι το γεγονός ότι όσοι γεννιούνται σε αριστοκρατική οικογένεια ασχολούνται και με συγκεκριμένα έργα, η Νταϊάνα ζούσε μία φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο και είχε και κανονικές δουλειές.

Μάλιστα, λέγεται ότι δεν ήταν εξαιρετική μαθήτρια και είχε αποτύχει δύο φορές στις εξετάσεις O -level του Κέμπριτζ. Αφού αποφοίτησε από σχολείο στην  Ελβετία, η 18χρονη Νταϊάνα επέστρεψε στο Λονδίνο.

Κατοικούσε σε διαμέρισμα στο Λονδίνο με άλλες τρεις φίλες της και άρχισε να εργάζεται ως μπέιμπι-σίτερ για τη Μέρι Ρόμπερτσον.

Για περίπου πέντε ευρώ την ώρα η Νταϊάνα πρόσεχε τον γιο της Ρόμπερτσον, Πάτρικ. Έπλενε τα ρούχα του, τα πιάνα ενώ συμμάζευε τα παιχνίδια του.Η μητέρα είχε ενθουσιαστεί με τη γοητεία και τη σεμνότητα της νεαρής Νταϊάνα όπως η ίδια είχε δηλώσει στο Inside Edition: “Την ερωτεύτηκα, ήταν υπέροχη με τον γιο μου”, είχε πει.

Ανακάλυψε ποια ήταν, όταν είδε την τηλεοπτική κάλυψη του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Παρά τον πριγκιπικό της γάμο, η Νταϊάνα διατήρησε επαφή και στα επόμενα 16 χρόνια έστειλε δεκάδες επιστολές και κάρτες στην εργοδότριά της.

Η αείμνηστη πριγκίπισσα είχε εργαστεί και ως δασκάλα σε σχολείο σε περιοχή του κεντρικού Λονδίνου. Ήταν εξαιρετική στη φροντίδα των παιδιών και με τη ζεστασιά της κέρδισε τον σεβασμό και τον τίτλο της “πριγκίπισσας του λαού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ