Όταν οι Beatles ηχογραφούσαν το “Penny Lane” στα Abbey Road Studios

Σαν σήμερα, στις 17 Ιανουαρίου του 1967 οι Beatles ήσαν – ως συνήθως – κλεισμένοι στα Abbey Road Studios ηχογραφώντας το τραγούδι “Penny Lane”, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τον ομώνυμο δρόμο, στην περιοχή Mossley Hill του νότιου Liverpool. Στο στούντιο κατέφθασε και ο Βρετανός τρομπετίστας David Mason, του οποίου του ζητήθηκε να παίξει στην ηχογράφηση κάποια μέρη με πίκολο τρομπέτα.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε έναν double A-side μικρό δίσκο, μαζί με το “Strawberry Fields Forever”.

Το “Penny Lane” είχε γραφτεί από τον Paul McCartney και πιστώθηκε – ως συνήθως – στην δημιουργική δυάδα Lennon & McCartney. Το κομμάτι προοριζόταν να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, αλλά επειδή η δισκογραφική εταιρία και ο μάνατζερ επέμεναν να βγάλουν κάτι στην αγορά, έστω ένα σινγκλάκι, νωρίτερα… το συγκρότημα κράτησε την πολιτική του στο να μην συμπεριλαμβάνει σε άλμπουμς τραγούδια που είχαν ήδη κυκλοφορήσει αλλιώς και έτσι το άφησε απέξω…!

Μπήκε όμως στην αμερικάνικη έκδοση του άλμπουμ “Magical Mystery Tour”.

Το περιοδικό Rolling Stone το έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ