Όταν ο μεγάλος B.B. King ήταν και ραδιοφωνικός παραγωγός

Τον Νοέμβριο του 1941 πρωτοβγήκε στον αέρα η εκπομπή “King Biscuit Time” από τον ραδιοσταθμό KFFA στην πόλη Helena του Arkansas. Ο σταθμός έπαιζε τα blues του Δέλτα του Mississippi. Ο B.B. King άκουγε εκείνον τον σταθμό στα διαλείμματα της εργασίας του στην φυτεία. Έτσι άρχισε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα και επιθυμούσε να γίνει μουσικός σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Πράγματι το 1943 ο King εγκαταλείπει την φυτεία, πιάνει δουλειά ως οδηγός τρακτέρ και αρχίζει να παίζει ως κιθαρίστας στον σταθμό WGRM στο Greenwood του Mississippi. Να σημειώσουμε ότι την εποχή εκείνη οι ραδιοσταθμοί είχαν ο καθένας μία δική του μπάντα, που έπαιζε live στο ραδιόφωνο τις επιτυχίες της εποχής. Οπότε προσλαμβάνανε session μουσικούς για να τηρούν τις βάρδιες.
Το 1947 ιδρύεται στο Memphis του Tennessee ο WDIA, όπου πιάνει δουλειά εκεί αρχικά ως μουσικός. Σε εκείνον τον σταθμό είχε δουλέψει και ο Rufus Thomas. Ο WDIA ήταν ένας σταθμός, που άκουγε μικρός και ο Elvis Presley και ασφαλώς έλαβε και τις ανάλογες επιρροές που μετέπειτα διαμόρφωσαν την μουσική του πορεία.
Τότε είναι που ο B.B. King εκτός από μουσικός και τραγουδιστής για το συγκρότημα του WDIA, ζητάει και του δίδεται η παραγωγή και παρουσίαση μίας 15λεπτης μουσικής εκπομπής, που είχε στην αρχή χορηγό ένα φάρμακο γιά την πέψη και αργότερα τα τσιγάρα Lucky Strike. Την επόμενη χρονιά ο B.B. ανέλαβε μία μεγαλύτερη απογευματινή εκπομπή. Τα στελέχη του σταθμού του είχαν δώσει και ένα ψευδώνυμο, το  “Beale Street Blues Boy”, το οποίο χάριν συντομίας έγινε “Blues Boy” και μετά “Β.Β.”.
Ο B.B. King με τον Ιωσήφ Αβράμογλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ