Οι “ζεν πρεμιέ” του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Οι “ζεν πρεμιέ” του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

 

Οι άνδρες ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου ξεχώρισαν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Κάποιοι για την ακαταμάχητη γοητεία τους, κάποιοι άλλοι για την ευγένεια και την αρχοντιά τους, ενώ μερικοί μας κέρδισαν με το χαρακτήρα του “κακού”.

Το metrogreece.gr σας παρουσιάζει κάποιους από τους πιο γοητευτικούς άνδρες και χαρισματικούς καλλιτέχνες που άφησαν εποχή.

Ανδρέας Μπάρκουλης

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους άνδρες της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το θρυλικό σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”. Ο ηθοποιός γεννήθηκε το 1936 στον Πειραιά και το 1956 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο.

Στη συνέχεια, έζησε για κάποια χρόνια στις ΗΠΑ, όπου και ασχολήθηκε με το τραγούδι και την υποκριτική.

 Αλέκος Αλεξανδράκης

Ήταν αναμφισβήτητα από τους πιο ωραίους άνδρες της εποχής του, ο οποίος διακρίθηκε τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη.

Η συμμετοχή του στην ταινία “Συνοικία το όνειρο” του χάρισε το βραβείο στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Στο ξεκίνημά του, είχε στο πλευρό του τον Δημήτρη Χορν, ο οποίος ήταν τόσο σίγουρος για το ταλέντο του Αλέκου Αλεξανδράκη, που είχε στοιχηματίσει για την επιτυχία του.

Συνολικά, έπαιξε σε πάνω από 75 ταινίες με ιδιαίτερη επιτυχία στις: «Στέλλα», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Η Κόμισσα της Κέρκυρας», «Η Μαρία της Σιωπής», «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο», «Το Κλοτσοσκούφι», «Η Σοφερίνα», «Μια Τρελή, Τρελή Οικογένεια», «Οικογένεια Χωραφά», «Ξύπνα Βασίλη», «Ο Παπαφλέσσας».

Πέθανε το 2005, σε ηλικία 76 ετών.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

 Δεν είναι τυχαίο που η μεγαλύτερη σταρ της Ελλάδος, Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον επέλεξε για σύζυγό της.

Ήταν κι ο ίδιος μεγάλος σταρ της εποχής και μαζί αποτέλεσαν το διασημότερο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου.

Γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά και πέθανε το 2004. Έκανε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες, ενώ ήταν πολύ δυναμικός και στο θέατρο απ΄ όπου και ξεκίνησε.

 Φαίδων Γεωργίτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και σπούδασε στις δραματικές σχολές του Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία “Ποτέ την Κυριακή” του Ζυλ Ντασέν, το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη, κ.ά.

Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ