Οι φωτογραφίες με τις οποίες η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποχαιρέτησε τον θηλασμό – ΦΩΤΟ

Με δύο πολύ τρυφερές φωτογραφίες στο Instagram, με την κόρη και τον σύζυγό της, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποχαιρέτησε το 2017 αλλά και την περίοδο που θήλαζε την μικρή Λυδία. Η ηθοποιός συνόδευσε τις φωτογραφίες με ένα μήνυμα προς όλες τις μητέρες.

«Οι τελευταίες μέρες αυτού του χρόνου θα μείνουν πάντα στην καρδιά μου. Έκλεισε για μας το πιο όμορφο, μέχρι στιγμής ταξίδι – αυτού του θηλασμού, για να ξεκινήσει ένα καινούριο, εμπιστοσύνης, και αγάπης. Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί αν με ρωτούσες πριν μια εβδομάδα θα σου έλεγα ότι είμαι τρομαγμένη, και δεν λέω αυτή τη λέξη ΠΟΤΕ. Έχω βγάλει απ’ το λεξιλόγιο μου τις αρνητικές λέξεις χρόνια τώρα. Αλλά φοβόμουν πολύ και δεν μπορούσα να προσποιηθώ το αντίθετο…», έγραψε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και προσέθεσε:

«Τόλμησα όμως να δείξω εμπιστοσύνη στο μωρό μου και σε όλη την αγάπη που της έχω δώσει μέχρι σήμερα κι εκείνη μου την ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο. Καθώς κάθε φορά που ερχόταν να θηλάσει της εξηγούσα τους δικούς μου λόγους γιατί ήρθε η ώρα μας να σταματήσουμε εκείνη έδειχνε να καταλαβαίνει κάθε φορά και πιο ξεκάθαρα οτιδήποτε της έλεγα.

Κι έτσι αντικαταστήσαμε τον θηλασμό 2 χρόνια μετά με πολλά-πολλά χάδια, αγκαλιές, φιλιά και λόγια αγάπης και επιβράβευσης. ❤️

Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη αν κάποια στιγμή που μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία θηλασμού πίκρανα και στενοχώρησα κάποια από σας, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Συγγνώμη χίλιες φορές. ?

Σε όλες τις μανούλες που κάνουν αυτή την υπερπροσπάθεια είτε τα καταφέρνουν είτε όχι και για όποιο λόγο, σας έχω απέραντο σεβασμό. Μάλλον αυτό που προσπαθούσα να επικοινωνήσω ήταν ότι θα βοηθούσε πολύ η ενημέρωση πριν τον τοκετό γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε διάφορα μαιευτήρια προτείνουν σχεδόν άμεσα την εύκολη λύση, που είναι το ξένο γάλα χωρίς να βοηθούν τη μητέρα να μάθει την διαδικασία αν δεν το ζητήσει η ίδια.

Σε όλες τις καινούργιες μανούλες που θέλουν να δώσουν αυτό το υπέροχο δώρο στο παιδί τους – ενημερωθείτε έγκαιρα για να είστε ετοιμοπόλεμες για κάθε ενδεχόμενο! Και αν δεν τα καταφέρετε, -γιατί ναι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο- θα ξέρετε ότι το παλέψατε και αυτό θα είναι το δώρο σας στο μωρό σας.

Καλή χρονιά σε όλους απ΄την οικογένειά μας με την ευχή να είστε πάντα αγαπημένοι και να έχετε στην καρδιά σας συμπόνοια και ηρεμία στο μυαλό…».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.