Οι γερόλυκοι τραγουδούν ακόμη

Οι γερόλυκοι τραγουδούν ακόμη

Έχουν διαγράψει καριέρα πολλών δεκαετιών, έχουν κατακτήσει τον διαχρονικό τίτλο του σταρ, έχουν γράψει μουσική ιστορία, ωστόσο συνεχίζουν να δίνουν το δυναμικό «παρών» στην παγκόσμια δισκογραφία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ο λόγος για δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που βγάζουν νέα άλμπουμ, έπειτα από αρκετά χρόνια σιωπής, ενθουσιάζοντας το παγκόσμιο κοινό.

Όπως για παράδειγμα οι θρυλικοί Black Sabbath, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «13» θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στους απανταχού θαυμαστές τους. Από το 2001 σκόπευαν να ηχογραφήσουν μια νέα δισκογραφική δουλειά, ωστόσο οι προσωπικές μουσικές υποχρεώσεις των μελών τους το κατέστησαν αδύνατο. Όταν επανασυνδέθηκαν όμως, το 2011, υποσχέθηκαν καινούργια τραγούδια και την υπόσχεσή τους αυτή την τήρησαν. Το «13» ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες με τη συμμετοχή των αυθεντικών μελών του γκρουπ, Όζι Όσμπορν, Τόνι Ιόμι και Γκίζερ Μπάτλερ, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο πολυβραβευμένος Ρικ Ρούμπιν. 

Μεγάλη δισκογραφική επιστροφή όμως ετοιμάζει και ο Στινγκ. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, που είχε να παρουσιάσει καινούργια τραγούδια από το 2003, έχει ήδη έτοιμο το νέο υλικό που θα συμπεριλάβει στο νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με τίτλο «The Last Ship».

Tο άλμπουμ αυτό θα περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψε ο δημοφιλής τραγουδοποιός για ένα μιούζικαλ το οποίο προγραμματίζεται να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ το 2014. Ο Στινγκ ετοίμαζε τη νέα αυτή δουλειά εδώ και τρία χρόνια, ενώ συνεργάστηκε και με τον Τζον Λόγκαν, τον δημιουργό του τραγουδιού «Skyfall», που ακούστηκε στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ από τη φωνή της Αντέλ.

Τον Σεπτέμβριο εξάλλου θα ακούσουμε, έπειτα από χρόνια, καινούργια τραγούδια και από τον Έλτον Τζον. Ο τίτλος του νέου του άλμπουμ θα είναι «The Diving Board» και το ύφος των τραγουδιών θα θυμίζουν Έλτον Τζον προηγούμενων δεκαετιών:

«Θέλω στα 66 μου να γράφω τραγούδια που να ταιριάζουν στους ανθρώπους της ηλικίας μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως με αυτό το νέο άλμπουμ νιώθει σαν να ξεκινά την καριέρα του από την αρχή.

Η κλασική αξία καλλιτεχνών με μεγάλη μουσική ιστορία αποδείχτηκε τους τελευταίους μήνες και με άλλες, ιδιαίτερα επιτυχημένες δισκογραφικές κυκλοφορίες. Όπως για παράδειγμα το «The Next Day» του Ντέιβιντ Μπάουι, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτς σε 60 διαφορετικές χώρες του κόσμου! Ενώ πολλοί πίστευαν ότι ο εκκεντρικός καλλιτέχνης είχε πλέον αποσυρθεί, εκείνος, με μια ξαφνική ανακοίνωση, επέστρεψε και απέδειξε πως έχει ακόμη πολλά να δώσει. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν, μέσα στους επόμενους μήνες, να έχουμε από εκείνον και έναν ακόμη νέο δίσκο με τα τραγούδια που δεν συμπεριλήφθηκαν στο «The Next Day».

Έπειτα από επτά χρόνια δισκογραφικής σιωπής οι αειθαλείς «Deep Purple» κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο το άλμπουμ «Now What», αποδεικνύοντας πως το ροκ δεν έχει ηλικία, ενώ ο Ροντ Στιούαρτ επανήλθε πρόσφατα στη δισκογραφία, έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια, με το άλμπουμ «Time».

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ