Ο Τζέιμς Μποντ θα είχε σκοτωθεί στα πρώτα 7 λεπτά του “Skyfall”

Ο Τζέιμς Μποντ θα είχε αντέξει μόλις επτά λεπτά στην ταινία «Skyfall» προτού υποκύψει στα θανατηφόρα τραύματα που του προκάλεσε βλήμα ουρανίου. Αυτό βέβαια θα γινόταν αν δεν επρόκειτο για μυθικό ήρωα.

Ειδικοί «ξεμπρόστιασαν» τον σεναριογράφο της 23ης ταινίας του ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ, παρακολουθώντας λεπτομερώς όλους τους τραυματισμούς που υπέστη ο 007.

Στις δύο ώρες που διήρκησε το φιλμ, ο θρυλικός πράκτορας, τον οποίο ενσαρκώνει ο Ντάνιελ Κρεγκ, θα είχε πεθάνει ή θα είχε τραυματιστεί σε βαθμό που θα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση αρκετές φορές.

Τα πρώτα επτά λεπτά ο Μποντ δέχεται πλήγμα από βλήμα απεμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κανόνα για την καταστροφή μεγάλων στόχων, όπως τανκς. Σε αυτή την περίπτωση, σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά «οι πνεύμονές του θα είχαν διαλυθεί και αυτό θα τον είχε σκοτώσει». Ακόμη όμως και αν είχε επιβιώσει, τα θραύσματα του βλήματος «θα είχαν αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο καρκίνου».

Και η συνέχεια της ταινίας δεν είναι λιγότερο οδυνηρή. Στη σχετική δημοσίευση του περιοδικού «Total Film», οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμη και η επέμβαση που κάνει μόνος του για να βγάλει μία σφαίρα από τον ώμο του «είχε τον κίνδυνο απώλειας αίματος, απώλειας αισθήσεων, νευρικής και μυϊκής βλάβης» αλλά και σημαντικού κινδύνου φλεγμονής.

Επίσης, η πτώση του από ένα τρένο εν κινήσει σε ποτάμι «θα  μπορούσε να σακατέψει τη σπονδυλική του στήλη ή να σπάσει τον αυχένα του» ή ακόμη να έχει οδηγήσει και σε πνιγμό. Οι απανωτές εκρήξεις χειροβομβίδων στις σκηνές με την πιο έντονη δράση, στην πιο απλή περίπτωση θα είχαν προκαλέσει στον 007 διάτρηση τυμπάνου και απώλεια ακοής.

Όσο για την τελευταία σκηνή στην οποία ο Μποντ παλεύει με έναν μπράβο κάτω από το νερό σε μία παγωμένη λίμνη της Σκωτίας, σε πραγματικές συνθήκες οι πιθανότητες να επιβιώσει από αυτήν τη δοκιμασία θα ήταν πολύ  μικρές.

«Η πάλη σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούσε το οξυγόνο στους πνεύμονές του γρήγορα, οπότε δεν είναι πιθανό ότι θα κατάφερνε να βγει στην επιφάνεια εγκαίρως. Η υποθερμία θα εκδηλωνόταν πολύ γρήγορα και θα προσπαθούσε πολύ για κάθε κίνηση».

 

Πηγή: Espresso

 

Διαβάστε επίσης:

Στο χειρουργείο ο 007

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ