Ο Μιχάλης Σεβαστέρης στο enikos.gr-Ο 30xρονος stand up comedian που κάνει «θραύση»

Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ μιλά για το stand up comedy στην Ελλάδα, τις sold out παραστάσεις του αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Νάντια Ρηγάτου

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης ανήκει στους χαρισματικούς που έχουν ταλέντο αλλά και τους τυχερούς που κάνουν αυτό που αγαπούν.

Ο 30xρονος stand up comedian που κάνει κυριολεκτικά «θραύση» χαρίζει και φέτος άπλετο γέλιο στο Λοσάντζελε Comedy Club με την επιτυχημένη παράσταση “Είμαι (ακόμα) vegan” κάθε Παρασκευή βράδυ.

Οι φανατικοί θαυμαστές του όμως φροντίζουν να τον απολαμβάνουν καθημερινά στα social media και να γελάνε με τον τρόπο που ο ιδιοφυής κωμικός παρουσιάζει την πραγματικότητα.

“Με χαροποιεί ότι ο κόσμος αγκαλιάζει το stand up comedy όλο και περισσότερο. Οι νέοι κωμικοί παίρνουν περισσότερα ρίσκα για να πετύχουν ενώ παλιότερα είχαμε αποδεχθεί ότι θα το κάνουμε part time.”

-Πρώτη φορά που ανακάλυψες το stand up comedy και είπες θα κάνω αυτό;

Μ.Σ: Έβλεπα από μικρός κωμωδία αλλά δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα ασχοληθώ κι εγώ. Κάπως κατά τύχη ανακάλυψα ότι υπάρχουν τα open mic στο  οποίο νέοι κωμικοί έχουν από 5 λεπτά ο καθένας για να πουν τα κείμενά τους. Πήγαινα απλά για να βλέπω γιατί μου φαινότανε πολύ ενδιαφέρον τρόπος διασκέδασης, κάτι καινούργιο και λίγο περίεργο αλλά με ωραίο τρόπο. Όσο έβλεπα, μου ερχόταν σιγά σιγά να δοκιμάσω κι εγώ να πω κάποιες σκέψεις που έχω. Ταυτόχρονα, συντέλεσε και ένας χωρισμός μου στο να το προσπαθήσω γιατί μου είχε πει ότι της αρέσει το χιούμορ μου. Ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια να της αποδείξω ότι είμαι αστείος και να την κερδίσω πίσω. Τέλος πάντων! Αυτή δε γύρισε, εγώ αγάπησα το stand up, κερδισμένοι βγήκαμε και οι δύο. Αλλά άμα θες γύρνα πίσω. Είμαι πιο αστείος τώρα.

-Από τι δυσκολίες πέρασες μέχρι να βρεθείς για πρώτη φορά στη σκηνή με μια ολοκληρωμένη δουλειά;

Μ.Σ: Η μόνη δυσκολία ήταν ότι δέχθηκα αρκετή αμφισβήτηση για τις επαγγελματικές μου κινήσεις. Τελικά, όμως, φαίνεται πως ο κάθε άνθρωπος στις τέχνες χαράζει τον δικό του τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να πετύχει και κανένας δεν είναι απαραίτητα λάθος ή σωστός. Έχει απλά αρνητικά και θετικά που πρέπει να ζυγιστούν καλά από τον ίδιο. Στο τέλος θα σου δείξει ο κόσμος αν συμφωνεί με τις κινήσεις σου ή όχι, με το πόσο γελάει στις παραστάσεις σου και αν έρχεται ξανά.

-Κάθε Παρασκευή εμφανίζεσαι στο Λοσάντζελε με τη solo παράστασή σου «Είμαι (ακόμα) vegan». Τι σε οδήγησε να στραφείς στον βιγκανισμό και τι να δώσεις αυτόν τον τίτλο στην παράστασή σου;

Μ.Σ: Από μικρός ήμουνα φιλόζωος και ένιωθα πως θα ήθελα να ακολουθήσω ένα τέτοιο τρόπο ζωής. Όσο έμενα με άλλους ήταν πιο δύσκολο κάτι τέτοιο αλλά στα 18 μου αποφάσισα να το επιχειρήσω. Στην αρχή δεν τα κατάφερα γιατί πήγα πολύ απότομα να κόψω όλα τα ζωικά προϊόντα. Όταν ξανά έκανα την προσπάθεια πιο οργανωμένα ήταν επιτυχής και πλέον είμαι εδώ και 12 χρόνια βίγκαν.  Στην παράστασή μου δεν μιλάω μόνο για το βιγκανισμό. Σίγουρα είναι ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ταυτότητας μου και είναι και ένα από τα πιο αγαπητά μου κείμενα

-Εκτός από τον βιγκανισμό, ποια άλλα ζητήματα σε ιντριγκάρουν και τα έχεις εντάξει στο show σου;

Μ.Σ: Αυτό τον καιρό γράφω για μία επίθεση που δέχτηκα από ένα Ροτβάιλερ και με έστειλε στα επείγοντα. Χαίρομαι που ένα τέτοιο στενάχωρο συμβάν μετατράπηκε μέσα από τη μαγεία του stand up σε κάτι που τώρα προσφέρει γέλιο στον κόσμο.

-Πώς φαντάζεσαι-ιδανικά-τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

Μ.Σ: Με χαροποιεί πάρα πολύ όλο αυτό το πάθος που έχω για την κωμωδία οπότε το μόνο που ελπίζω είναι να το αγαπάω το ίδιο. Σκέφτομαι πως ίσως δεν μπορούμε να ελέγξουμε πότε θα μας φύγει το πάθος για κάτι είτε είναι ασχολία, είτε είναι άνθρωπος, αλλά όσο υπάρχει μας βοηθάει πάρα πολύ στο να νιώθουμε ψυχικά υγιείς και ολοκληρωμένοι.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο stand-up κωμικό να ζει από τη δουλειά του στην Ελλάδα του 2024;

Μ.Σ: Αν πρέπει να συντηρήσει μόνος του ένα σπίτι με ενοίκιο και λογαριασμούς θα πρέπει να έχει και μια full time δουλειά μέχρι να αποκτήσει αρκετή αναγνωρισιμότητα. Ίσως μετά από 6-7 χρόνια καθημερινής τριβής με το stand up θα μπορεί να συντηρήσει μια γκαρσονιέρα στην Πλατεία Βάθης. Αλλά αυτό δεν το λέω για να αποκαρδιώσω κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το stand up. Συγκατοίκησε με κάποιον ή πήγαινε ζήσε στον καναπέ του κατεστραμμένου θείου σου που θα σου φωνάζει επειδή ξέχασες στο τραπέζι το ποτήρι με το νερό. Θα σου δίνει και έμπνευση και θα πέτυχεις πιο γρήγορα!

-Πως βλέπεις το stand up comedy στην Ελλάδα;

Μ.Σ: Με χαροποιεί ότι ο κόσμος το αγκαλιάζει όλο και περισσότερο. Βλέπουμε πως και νέοι κωμικοί παίρνουν περισσότερα ρίσκα για να πετύχουν ενώ παλιότερα σαν να είχαμε αποδεχθεί ότι θα το κάνουμε part time.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ