Ο Μαθουσάλας των πτηνών: Αυτό είναι το γηραιότερο κοτόπουλο στον κόσμο – Δείτε την ηλικία του

Η Peanut, μία κότα σε φάρμα στο Μίσιγκαν κατέχει πλέον το ρεκόρ Γκίνες για το “γηραιότερο εν ζωή κοτόπουλο  στον κόσμο”, καθώς συμπλήρωσε 21 χρόνια και 159 ημέρες ζωής.

Τα κοτόπουλα έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής πέντε έως οκτώ χρόνια, οπότε η Peanut είναι κάτι σαν τον Μαθουσάλα του κόσμου των πτηνών. Στις 28 Ιανουαρίου 2023, στέφθηκε επίσημα ως η γηραιότερη κότα του κόσμου από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, στην ηλικία των 20 ετών και 272 ημερών. Έκτοτε έχει κλείσει τα 21 της χρόνια και κυνηγάει τον τίτλο της γηραιότερης κότας στην ιστορία. Πριν από 21 χρόνια, η ιδιοκτήτριά της ετοιμαζόταν να πετάξει μια παρτίδα σάπιων αυγών που είχε εγκαταλείψει μια κότα σε μια λίμνη με αλιγάτορες, όταν άκουσε ένα ασθενικό κελάηδημα.

“Άκουσα και ένα δεύτερο κελάηδισμα και συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ένα ζωντανό κοτοπουλάκι”, θυμάται η Marsi Parker Darwin, αναφερόμενη στην γέννηση του Peanut. “Τo έβγαλα απαλά από το αυγό και το κράτησα στο χέρι μου”.

Αυτό το κοτοπουλάκι ήταν μικροσκοπικό στην αρχή, αλλά δεν ξεπέρασε ποτέ το ένα κιλό, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους των άλλων κοτόπουλων της φάρμας, και έτσι η Marsi το ονόμασε “Peanut”. Ποτέ δεν φανταζόταν ότι το κοτοπουλάκι με τα καφέ στίγματα θα ζούσε για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η Darwin δήλωσε ότι την παρότρυνε να υποβάλει αίτηση για ρεκόρ Γκίνες ένας φίλος της. Γνώριζε για μια κότα με το όνομα Matilda που είχε στο παρελθόν το ρεκόρ σε ηλικία 14 ετών. Η Peanut είχε ήδη ξεπεράσει το ρεκόρ της κατά αρκετά χρόνια. Ωστόσο, η απόδειξη της ηλικίας ενός κοτόπουλου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

“Είχα κάποιες χρονολογημένες φωτογραφίες φίλων και ανιψιών και ανιψιών που είχαν ποζάρει για φωτογραφίες μαζί της πριν από χρόνια, οπότε αυτή ήταν η καλύτερη απόδειξη”, δήλωσε ο Darwin.
Η Peanut βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για να διεκδικήσει τον τίτλο του γηραιότερου κοτόπουλου στην καταγεγραμμένη ιστορία. Με περίπου 21 χρόνια και μισό, είναι πολύ κοντά στο να καταρρίψει το ρεκόρ της Muffy, η οποία ήταν 23 ετών και 152 ημερών όταν πέθανε το 2011.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ