Ο Κλίντον στο τραπέζι της Αργυρώς

Ο Κλίντον στο τραπέζι της Αργυρώς

Μια γεύση από την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα που την κάνουν μοναδική θα πάρουν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, το νούμερο «ένα» της Coca Cola, Μουχτάρ Κεντ και μια σειρά «λαμπερά» ονόματα που έχουν προσκληθεί σε δείπνο στις 3 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη υπό την πρωτοβουλία της Hellenic Initiative.  

Η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, που θα μαγειρεύει φέτος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1, φιλοδοξεί να ανοίξει την όρεξη στους περίπου 500 προσκεκλημένους πολιτικούς και επιχειρηματίες -από την Ελλάδα, την ελληνική ομογένεια και το εξωτερικό-, μεταξύ των οποίων είναι ο ομογενής πολιτικός Τζορτζ Στεφανόπουλος και ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος, παρολίγον δήμαρχος Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδης.

 

 

Το δείπνο αποτελεί ουσιαστικά την εναρκτήρια δεξίωση της Hellenic Initiative, με τίτλο «Investing in the Future of Greece – Featuring President Bill Clinton» και ένας από τους στόχους του είναι να τονώσει τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών, μέσω της γαστρονομίας. Σημειώνεται ότι η Hellenic Initiative δημιουργήθηκε το 2012 από επιφανή μέλη της ελληνικής διασποράς για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Ελλάδας.

Στη διάρκεια της δεξίωσης, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυτελέστατο χώρο εκδηλώσεων «583 Park Avenue», θα τιμηθούν ο Ανδρέας Δρακόπουλος (Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος), ο Μουχτάρ Κεντ και ο Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Τhe Dow Chemical Company». Όλα τα έσοδα της δεξίωσης θα διατεθούν για τη στήριξη προγραμμάτων ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς, προσκεκλημένος στο δείπνο, σημείωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη πως σήμερα συναντάται με την κ. Μπαρμπαρήγου, θέλοντας να εκφράσει τη στήριξη του συνδέσμου στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και σε  κάθε δράση που ενισχύει την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών τροφίμων στο εξωτερικό.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ