O Gary Kemp των Spandau Ballet στο σπίτι του Leonard Cohen στην Ύδρα

Ο Βρετανός κιθαρίστας, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός Gary Kemp, ήταν βασικό μέλος του πολύ δημοφιλούς συγκροτήματος των Spandau Ballet κατά τη δεκαετία του ’80. Ο Kemp έγραψε τους στίχους και την μουσική σε 23 από τις επιτυχίες των Spandau Ballet, μεταξύ των οποίων και τα “To Cut a Long Story Short”, “True”, “Gold”, “Chant No. 1 (I Don’t Need This Pressure On)”, “Through the Barricades” και “Only When You Leave”. Το γκρουπ πούλησε παγκοσμίως πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το 1992 ο Gary Kemp έπαιξε στην ταινία “The Bodyguard” με πρωταγωνιστές την Whitney Houston και τον Kevin Costner. Εκεί έπαιξε τον ρόλο του Sy Spector, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της τραγουδίστριας που υποδυόταν η Whitney Houston.

Πρόσφατα ο Gary βρέθηκε στην Ύδρα όπου κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές και δεν ξέχασε να επισκεφτεί το σπίτι όπου έμενε παλιά ο Leonard Cohen, εκεί όπου μάλιστα είχε γράψει και το τραγούδι “Bird On A Wire”.

Νωρίτερα φέτος, τον Ιούνιο, ο Gary Kemp είχε βγάλει σέλφι στην Ακρόπολη. Είναι άγνωστο όμως αν βρίσκεται στην Ελλάδα από τότε.

 

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ