Ο Φιλ Κόλινς δώρισε ιστορική συλλογή του σε μουσείο

Ο Φιλ Κόλινς δώρισε ιστορική συλλογή του σε μουσείο

Ο Φιλ Κόλινς, ο μουσικός και τραγουδιστής του παλιού ροκ συγκροτήματος Genesis, εμφανίστηκε με άλλη μία ιδιότητα: ως συλλέκτης ενθυμίων πολέμου. Και δώρισε τη μεγάλη του συλλογή από 200 κειμήλια της μάχης του Άλαμο στο Μουσείο του Τέξας. Ανάμεσα στα αντικείμενα της συλλογής του βρίσκεται και το τουφέκι του λαϊκού ήρωα Ντέιβ Κρόκετ.

“Κάποιοι τύποι θα αγόραζαν αυτοκίνητα Φεράρι, άλλοι σπίτια. Προσωπικά αγόρασα παλιά μεταλλικά αντικείμενα και ορισμένα παλιά έγγραφα” είπε ο 61 ετών Κόλινς. Και στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ο Φιλ Κόλινς αστειεύτηκε λέγοντας ότι ξόδεψε όλα τα χρήματα που έβγαλε από τη μουσική στο να συγκεντρώνει οτιδήποτε έβρισκε να αφορά τη μάχη κατά την οποία 1.500 Μεξικανοί πολιόρκησαν 200 εξεγερμένους Τεξανούς που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της περιοχής.

“Αγάπησα αυτό το μέρος, το Άλαμο, από τότε που ήμουν πέντε ετών. Τα έχω όλα μαζεμένα στο υπόγειο του σπιτιού μου στην Ελβετία. Κάθε ημέρα τα παρατηρώ, αλλά κανένας άλλος δεν τα απολαμβάνει όπως “εγώ” είπε και εξήγησε ότι ανέπτυξε αυτό το πάθος από τότε που είδε στην τηλεόραση τη σειρά “Ντέιβ Κρόκετ, ο βασιλιάς των άγριων συνόρων”.

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ