Ντενέβ: Tα τακούνια δεν είναι σέξι

Ντενέβ: Tα τακούνια δεν είναι σέξι

Η Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ δηλώνει ότι τα ψηλά τακούνια δεν είναι σέξι. Οι απόψεις της για την αισθητική των τακουνιών φιλοξενούνται σε ένα νέο βιβλίο που αφορά τη μονογραφία για τον Γάλλο δημιουργό παπουτσιών, Ροζέ Βιβιέ. Είναι εκείνος που στα μέσα των ’60ς συνεργάστηκε με τον Ιβ Σεν Λοράν για να επιμεληθούν την γκαρνταρόμπα της Κατρίν Ντενέβ, που τότε πρωταγωνιστούσε στην ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ “Η ωραία της ημέρας”.

“Καμία γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά πάνω σε ψηλά τακούνια. Εξάλλου πιστεύαμε σε μια ιδέα που δεν συμμερίζεται καμιά μας σήμερα. Ότι δηλαδή αυτό που έχει σημασία είναι η φυσικότητα στη γραμμή της σιλουέτας” εξηγεί η Κατρίν Ντενέβ στο βιβλίο “Roger Vivier”.

H Κατρίν Ντενέβ ρίχνει το φταίξιμο στους σχεδιαστές που επέβαλαν τη μόδα των τακουνιών με ύψος 14 πόντους και ενισχυμένη σόλα-πλατφόρμα.

“Αυτή η τάση δεν προέρχεται από την επιθυμία των γυναικών. Είναι ένας διεστραμμένος πόθος για έναν αλλόκοτο τρόπο βαδίσματος. Υποπτεύομαι ότι προέρχεται από σχεδιαστές οι οποίοι φαντάζονταν μια υπερβολική γυναικεία φιγούρα. Και όλοι έπεσαν στην παγίδα, με πρώτους τους υπευθύνους των γυναικείων περιοδικών” σχολιάζει.

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ