Νέο βιβλίο για τους Jethro Tull με τίτλο “Lend Me Your Ears”

Ένα βιβλίο 432 σελίδων για το θρυλικό συγκρότημα των Jethro Tull κυκλοφόρησε και έχει έναν πρόλογο γραμμένο από τον αρχηγό του γκρουπ, τον Ian Anderson.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Πρόκειται για ένα βιβλίο με την ιστορία των Jethro Tull, με πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις από το συγκρότημα αλλά και μαρτυρίες από φανς του γκρουπ. Εξετάζονται οι συνεργασίες τους, ενώ παρεμβαίνουν δεκάδες άλλοι μουσικοί, καλλιτέχνες και διάσημοι θαυμαστές, που ήθελαν να συμμετάσχουν στον εορτασμό των 50 χρόνων ηχογραφήσεων και ζωντανών συναυλιών. Υπάρχουν πολλές έγχρωμες φωτογραφίες που δεν έχει ξαναδεί κανείς στο παρελθόν.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν στο βιβλίο είναι πρώην μέλη του συγκροτήματος, όπως οι Jeffrey Hammond, Dave Pegg, Clive Bunker, Dee Palmer και Doane Perry, καθώς άλλες προσωπικότητες, όπως ο κωμικός Penn Jillette των Penn & Teller, ο Marc Almond των Soft Cell, ο Steve Harris των Iron Maiden, ο Joe Elliott των Def Leppard, ο Joe Bonamassa, ο Steve Lukather των Toto, ο Danny Carey των Tool, ο Bryan Josh των Mostly Autumn, ο Graham Bonnett των Rainbow, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Lloyd Grossman, ο Tim Bowness, ο Mikael Åkerfeldt, ο Seth Lakeman, ο Jakko Jaksyk των King Crimson, ο Leo O’Kelly των Tír na nÓg, ο Franz Di Ciocchio των PFM, ο Reverend George Pitcher, ο τηλεσχολιαστής του σνούκερ John Virgo και ο νοβελίστας Mark Billingham.

Η πολυτελής έκδοση του βιβλίου σε κουτί κοστίζει £85 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 100 ευρώ. Και συμπεριλαμβάνει τα εξής:

Μία τράπουλα Jethro Tull
Ένα σετ από σουβέρ Jethro Tull
Τέσσερεις πραγματικές φωτογραφίες Polaroid των Jethro Tull
Η λίστα με τα τραγούδια που έπαιζε το γκρουπ στην περιοδεία στη βόρεια Αμερική το 1976
Ένα υψηλής ανάλυσης αντίγραφο χειρόγραφου σημειώματος με στίχους που έγραψε ο Ian Anderson
Μία πένα κιθάρας της Martin & Co με τυπωμένη την υπογραφή του Ian Anderson

Οι Jethro Tull, μαζί με τους Led Zeppelin, Elton John και τους Rolling Stones, ήσαν στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ένα από τα πιο πετυχημένα ονόματα, που έδινε μεγάλες συναυλίες. Έχουν εκδώσει καμμιά 30αριά άλμπουμς και έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ