Μουζουράκης: Ο έρωτας, τα παιδικά χρόνια, η απώλεια του πατέρα του και το περιστατικό που τον σημάδεψε

Ο Πάνος Μουζουράκης ξετύλιξε το νήμα της ζωής του, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω”. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε αρχικά στα παιδικά του χρόνια.

“Γεννήθηκα στη Ζυρίχη. Όταν ήμουν 8 ετών ήρθαμε στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη. Τότε ήμουν ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και Άρης στο μπάσκετ. Μου φαινόταν λογικό γιατί ήθελα να είμαι με τον νικητή, οπότε επέλεξα τις καλύτερες ομάδες σε κάθε άθλημα” περιέγραψε. Μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή και λόγω των ελληνικών του. “Ακόμα δυσκολεύομαι στην προσαρμογή. Είχα δυσκολίες στο σχολείο. Ήταν απότομη η προσαρμογή μου” τόνισε.

Ο “Μουζού” αναφέρθηκε και σε μια συμμαθήτρια του, την Αργυρώ, η οποία του έμεινε αξέχαστη λόγω της λέξης “ρήμα”.

Στη συνέχεια η Ελένη Μουζουράκη, μητέρα του Πάνου και ο αδελφός του, Μανώλης περιέγραψαν την δική τους εκδοχή από την παιδική ηλικία. Αν και όλος ο κόσμος τον ξέρει ως Πάνο, η οικογένεια του τον αποκαλεί “Παναγιώτη”.

“Ο Πάνος ήταν ένα δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου” είπε ο Μανώλης, ενώ αποκάλυψε ότι έχει προσπαθήσει να τον πετύχει με ένα 45άρι δισκάκι. Βέβαια ο Πάνος συμπλήρωσε ότι δεν ήταν μόνο ο δίσκος που εκτοξεύτηκε προς την μεριά του αλλά και αρκετά άλλα αντικείμενα, με πιο επικίνδυνα τα βελάκια! Η μητέρα του με την σειρά της περιέγραψε ότι ο Πάνος όταν ήταν μικρός και δεν του γινόταν το χατήρι, τότε λιποθυμούσε από τα νεύρα του. Μάλιστα είχε συμβουλευτεί και γιατρό με αποτέλεσμα μία ημέρα όταν έκανε το ίδιο να του δώσει ένα χαστούκι για να τον συνεφέρει.

“«Κάποιες φορές σαν να λιποθυμούσε και με λαχταρούσε αυτό το πράγμα εμένα και κάποια στιγμή ρώτησα και τον γιατρό και μου είπε κοίταξε μήπως το κάνει από νεύρο. Αν έχει ένα παιχνίδι και του το πάρει ο άλλος, μήπως κάνει πάλι το ίδιο. Το δοκίμασα μια μέρα που είχε μια φυσαρμόνικα που του το πήρε ο αδερφός του ο μεγάλος και αμέσως λιποθύμησε. Λέω έτσι είσαι; Του έδωσα ένα χαστουκάκι, συνήλθε κι ήταν όλα καλά”.

“Του λέω συνέχεια να μην καβαλήσει το καλάμι” συμπλήρωσε η κ. Ελένη.

Μουζουράκης: Στα 14 μου έγινε κάτι που με σημάδεψε – Το είπα στους δικούς μου όταν ήμουν 23 ετών

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και για τις κακοποιήσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στην αρχή τόνισε ότι “προσπαθώ να τα βλέπω όλα με φως και αγάπη”.

“Φοβάμαι να δείχνω με το δάχτυλο χωρίς να ξέρω όλα τα στοιχεία” ανέφερε.

“Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να μιλήσουμε και πρέπει να στηρίξουμε. Έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια φάση. Το 50% των ανθρώπων έχει. Δέχθηκα ένα πράγμα και θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου και του θεάματος” συμπλήρωσε. Στη συνέχεια η περιγραφή του πήρε μια πιο προσωπική χροιά.

“Μιλάμε για τον θείο, για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος. Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14 μου και δεν το είχα πει ούτε στην μάνα μου μέχρι τα 23 μου. Κλειδώνεσαι και αισθάνεσαι ενοχές ο ίδιος. Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι συμβαίνει μόνο στον χώρο του θεάματος. Εγώ έχω 4-5 φίλους που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο. Και ναι πρέπει να αλλάξει αυτό. Είναι σωστό να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα; Πού θα μπούνε αυτά τα νέα όρια; Τα όπλα, τα ναρκωτικά και η παιδεραστία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου” περιέγραψε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, που του συνέβη σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.

“Πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια;” αναρωτήθηκε.

Ο Πάνος Μουζουράκης για τον έρωτα στη ζωή του – Γιατί δεν μιλά για την προσωπική του ζωή

Ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε και στον έρωτα και τον ρόλο που παίζει στη ζωή του. Η αφήγηση ξεκίνησε από ένα βιβλίο που περιγράφει απόλυτα αυτό που σημαίνει για εκείνον ο έρωτας. “Όταν ερωτεύεσαι, ερωτεύεσαι ένα θραύσμα όλου του είναι σου. Και προσπαθείς να δώσεις σε αυτό το θραύσμα, σε αυτό το κομματάκι, να χωρέσεις όλον τον κόσμο” τόνισε. “Για αυτό λέμε ότι κομματιαζόμαστε όταν ερωτευόμαστε. Ο έρωτας για εμένα είναι το “Φίλα με ακόμα”. Όλα τα όμορφα πράγματα που δεν είναι ούτε ο πόνος, ούτε η ζήλεια, ούτε τα υπόλοιπα σκοτεινά συναισθήματα” συμπλήρωσε.

“Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου, γιατί ναι αυτή τη στιγμή είμαι ερωτευμένος. Αύριο αν μου σπάσει τα νεύρα δεν θα είμαι ερωτευμένος. Για όλους σας είναι το μήνυμα!” είπε χαρακτηριστικά.

Μουζουράκης: Τελείωσα το τραγούδι για τον πατέρα μου στο διάδρομο του νοσοκομείου – Το σημάδι μόλις “έφυγε”

Ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε και για τη δύσκολη περίοδο, όταν έχασε τον πατέρα του. Ο τραγουδιστής έγραψε το τραγούδι «Look at me dad» για εκείνον και όπως περιέγραψε επειδή τον είχε ειδοποιήσει ο αδελφός του για την κατάσταση και να σπεύσει στο νοσοκομείο, έγραψε το μισό στο αεροπλάνο και το υπόλοιπο μισό στον διάδρομο του νοσοκομείου, έξω από το δωμάτιο, στο οποίο νοσηλευόταν ο πατέρας του. «Το τραγούδι για τον πατέρα μου ήταν σαν αποχαιρετιστήριο δώρο. Το τραγούδι γράφτηκε το μισό στο αεροδρόμιο. Μπήκε για μια τυπική επέμβαση και την ώρα που έχω πάρει το αεροπλάνο και χάνω την ανταπόκριση με παίρνει ο Μανώλης, ο μεγάλος μου αδελφός και μου λέει: «Καλύτερα να γυρίσεις πίσω, γιατί κάτι πήγε στραβά». Εκείνη τη στιγμή ο πατέρας μου ήταν σε μια κατάσταση που τον περιμέναμε από λεπτό σε λεπτό. Μάλιστα συνήλθε κιόλας λίγο πριν φτάσω και μας έκανε έναν υπέροχο επίλογο, ο οποίος με βοήθησε να γράψω και το υπόλοιπο μισό τραγούδι” δήλωσε.

“Είχαμε κάνει μια συμφωνία τον πατέρα μου. Επειδή εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μετά πολύ πράγμα. Για επιβεβαίωση απλά, αν φύγω εγώ πρώτα θα σου εμφανιστώ, μη χεστείς πάνω σου. Άμα φύγεις όμως εσύ πρώτα θέλω να μου κάνεις την ίδια χάρη. Κι όπως καθόμουν στο κρεβάτι και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί, ξαφνικά αισθάνομαι να με χαϊδεύει. Το αισθάνθηκα τόσο έντονα που νόμιζα ότι η Μαρία είχε ξυπνήσει από δίπλα και με χάιδευε. Γύρισα και κοιμόταν η Μαρία. Κι εκεί κατά κάποιο τρόπο σαν να απαλύνθηκε ο πόνος και να τον ένιωσα» περιέγραψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ