“Μουσικοί Διάλογοι” στο χαρτί…

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση κυκλοφορεί η ανανεωμένη β’ έκδοση του βιβλίου “Μουσικοί Διάλογοι”, (εκδ. “Σύγχρονοι Ορίζοντες”), που περιλαμβάνει 6 νέες απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις και 7 νέες ενότητες, που συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες. Τριάντα διάλογοι με συνθέτες και δημιουργούς, που έχουν αφήσει το δικό τους, ανεξίτηλο στίγμα -όχι μόνο στο ελληνικό πεντάγραμμο αλλά και στην ιστορία αυτού του τόπου.Η Λόλα Νταϊφά συγγραφέας του βιβλίου μεταφέρει από τον ραδιοφωνικό αέρα των εκπομπών της στην ΕΡΤ (1984-1987) «Συνθέτες και δημιουργοί» συνεντεύξεις με τους: Θόδωρο Αντωνίου, Κώστα Γεωργουσόπουλο, Νινή Ζαχά, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Κακουλίδη, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Κινδύνη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Αργύρη Κουνάδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιώργο Κριμιζάκη, Χρήστο Λεοντή, Νίκο Μαμαγκάκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Νότη Μαυρουδή, Θάνο Μικρούτσικο, Σωτηρία Μπέλλου, Γιώργο Παπαστεφάνου, Μίμη Πλέσσα, Θανάση Πολυκανδριώτης, Μανόλη Ρασούλη, Γιάννη Σπανό, Σταμάτη Σπανουδάκη, Κυριάκο Σφέτσα, Μιχάλη Τερζή, Μάριο Τόκα, Χριστόδουλο Χάλαρη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μάνο Χατζιδάκι.     

Κάθε ραδιοφωνική συνάντηση είναι και μια διαφορετική ιστορία ζωής, όπως την διηγείται ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Οι συνεντεύξεις εξελίσσονται σε εξομολογήσεις με αλήθειες που εκπλήσσουν και πολλές φορές πονάνε. Έτσι, ο αναγνώστης γίνεται για λίγο ακροατής των προσωπικών αφηγήσεων – μάλιστα, μπορεί να θυμηθεί ή να γνωρίσει τη χροιά της φωνής των σπουδαίων αυτών προσωπικοτήτων.Όπως λέει χαρακτηριστικά η Λόλα Νταιφά στο Enikos.gr, η συγκεκριμένη δουλειά είναι ένα δικό της δημιούργημα που αγαπά πολύ – άλλωστε πληρώνει η ίδια την έκδοση του βιβλίου – και πως ελπίζει μέσα απ’ αυτό να μάθουν οι νέοι άνθρωποι το έργο και τη ζωή αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών.

Το βιβλίο “Μουσικοί Διάλογοι” αποτελεί “κιβωτό της  ελληνικής μουσικής” όπως το χαρακτήρισε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, αλλά και παρακαταθήκη για τους λάτρεις του ελληνικού τραγουδιού.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου το βιβλίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία ενώ την έκδοση συνοδεύει και CD με χαρακτηριστικές στιγμές των μουσικών διαλόγων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ