Morgan Freeman: Το ξέσπασμα του σταρ – Προσβολή ο όρος «Αφροαμερικανός»

Ο Morgan Freeman ξέσπασε και χαρακτήρισε προσβολή τον μήνα της Μαύρης Ιστορίας όπως και τον όρο «Αφροαμερικανός» .

Ο 85χρονος σταρ επέμεινε ότι το ετήσιο γεγονός, που γιορτάζεται κάθε Φεβρουάριο και τιμά τα πολιτιστικά επιτεύγματα των μαύρων, έχει αρνητική χροιά για τον ίδιο, επειδή «υποβαθμίζει» ολόκληρη την κληρονομιά του σε ένα σύνολο μόνο τεσσάρων εβδομάδων.

Όπως είπε στους Sunday Times: «Δύο πράγματα μπορώ να πω δημοσίως ότι δεν μου αρέσουν: Ο μήνας της Μαύρης Ιστορίας είναι μια προσβολή. Θα υποβαθμίσετε την ιστορία μου σε έναν μήνα;» Στη συνέχεια αμφισβήτησε τον πραγματικό ορισμό της έννοιας «Αφροαμερικανός», η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους μαύρους Αμερικανούς από το 1700.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Morgan Freeman (@morganfreeman)


Πρόσθεσε: «Επίσης, το “Αφροαμερικανός” είναι προσβολή. Δεν αποδέχομαι αυτόν τον τίτλο. Οι μαύροι άνθρωποι είχαν διαφορετικούς τίτλους μέχρι και τη λέξη “ν” (νέγρος) και δεν ξέρω πώς αυτά τα πράγματα παίρνουν τέτοια έκταση, αλλά όλοι χρησιμοποιούν το “Αφροαμερικανός.”

Τι σημαίνει πραγματικά; Οι περισσότεροι μαύροι σ’ αυτό το μέρος του κόσμου έχουν μικτή καταγωγή. Και μιλάτε για την Αφρική σαν να είναι χώρα, ενώ είναι ήπειρος, όπως η Ευρώπη».


Πέρυσι, ο Μόργκαν χαρακτηρίστηκε «ξεπουλημένος» με «αίμα στα χέρια του» αφού δέχτηκε χρήματα από το Κατάρ για να παρουσιάσει την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Η αιφνιδιαστική εμφάνισή του στην Ντόχα ήρθε 12 χρόνια αφότου έχασε τα λόγια του, ενώ προσπαθούσε να συνδράμει την υποψηφιότητα των ΗΠΑ για τη διοργάνωση του τουρνουά του 2022.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι θαυμαστές του τον αποκάλεσαν «ύποπτο πράκτορα του Κατάρ», αναπολώντας την περιβόητη ομιλία του το 2010, όπου προκάλεσε τεράστια αμηχανία στην ομάδα υποψηφιότητας των ΗΠΑ μπερδεύοντας την ομιλία του και λέγοντας στο πλήθος: «Συγγνώμη, πέρασα μια σελίδα.»

Πηγή: Instyle.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ