Μιχαήλ άγγελος για τους απόρους

Μιχαήλ άγγελος για τους απόρους

 

Όταν ένας καλλιτέχνης βγάζει την ευαισθησία του πέρα από το υποκριτικό πλαίσιο ενός ρόλου και την κάνει πράξη ζωής, με σκοπό τη βοήθεια των συνανθρώπων μας, τότε αξίζει διπλά συγχαρητήρια.

Σ’ αυτή την κατηγορία των ηθοποιών ανήκει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η οποία αφιερώνει μέρος του ελεύθερου χρόνου της στο να δείχνει έμπρακτα την αγάπη της σε άστεγους και φτωχούς ανθρώπους στην περιοχή όπου μένει στην Κυψέλη και όχι μόνο.

Η γνωστή ηθοποιός μαγειρεύει για το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Λουκά Πατησίων, που προσφέρεται στους απόρους της ενορίας και, παράλληλα, συγκεντρώνει ρουχισμό, κουβέρτες και παπλώματα για τους ανθρώπους που μένουν στα παγκάκια.

«Επειδή υπάρχουν πολλές και μεγάλες ανάγκες στο κέντρο της Αθήνας, είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που βοηθάμε, όπως και όσο μπορούμε, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», μας λέει η ίδια με μεγάλη σεμνότητα και χωρίς καμία διάθεση να αποκομίσει διαφημιστικά οφέλη από αυτή την ενασχόλησή της.

Όπως αναφέρει, δεν θέλει να διατυμπανίζει ο,τιδήποτε δεν αφορά τα επαγγελματικά της. «Δεν θέλω να μιλάω για τέτοια θέματα που έχουν σχέση με τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας».

«Μένω στην Κυψέλη, σε μία παλιά γειτονιά της Αθήνας, στην οποία σήμερα υπάρχει έντονο το πρόβλημα της φτώχειας και της εξαθλίωσης είτε αφορά τους Έλληνες είτε στους μετανάστες. Δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητη. Είναι ντροπή που υπάρχουν άνθρωποι που κρυώνουν, πεινάνε και δεν έχουν ρεύμα», προσθέτει με τη σεμνότητα που τη χαρακτηρίζει.

Όσο, όμως και να θέλει η ηθοποιός να κρατήσει μυστικό το φιλανθρωπικό της έργο, η εμφάνισή της ανά τακτά διαστήματα στους χώρους της εκκλησίας του Αγίου Λουκά στην Πατησίων, όπου μία ομάδα γυναικών μαγειρεύει, για να φάνε οι φτωχοί και οι άποροι της περιοχής, δεν περνάει απαρατήρητη.

«Η Κωνσταντίνα είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και η παρουσία της στους χώρους όπου ετοιμάζεται το συσσίτιο της εκκλησίας είναι πολύ διακριτική. Πέρα από την οποιαδήποτε βοήθειά της στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα στους άπορους συνανθρώπους μας, η ηθοποιός προσφέρει πολλά και στο θέμα του καλού κλίματος που επικρατεί στο χώρο, με τη γλυκιά και ζεστή συμπεριφορά της», λέει στην «Espresso» καλά πληροφορημένη πηγή.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ