Μίλτος Πασχαλίδης: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του το βράδυ του Πολυτεχνείου

Μια συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του έκανε ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. Εξιστορεί τι συνέβη το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου του 1973 στο Πολυτεχνείο όταν ο φαρμακοποιός και δεξιός, όπως αναφέρει, πατέρας του «μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατέβασαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα».

Η ανάρτησή του Μίλτου Πασχαλίδη:

Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατέβασαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα.

Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε : να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε : κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο από τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’ τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο.

Ήμουν τεσσεράμισι χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ