Μιχάλης Ρακιντζής για Eurovision: Ήταν μια εμφάνιση από τις χιλιάδες που έχω κάνει, τελείωσε την ίδια μέρα

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» παραχώρησε ο Μιχάλης Ρακιντζής με αφορμή τις νέες του εμφανίσεις, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επιτυχίες του, αλλά και στην συμμετοχή του στο παρελθόν στην Eurovision.

«Ο κόσμος κάνει δικά του τα τραγούδια μου για πολλούς λόγους. Είτε επειδή του θυμίζουν τα νιάτα του, κάποιες συγκεκριμένες στιγμές της ζωής του, είτε γιατί είναι αρκετά εμπορικά με την έννοια του εύπεπτου. ‘Το μωρό μου φάλτσο’, όταν είχε κυκλοφορήσει σαν maxi single, δεν ήξερε κανείς ποιος είναι ο καλλιτέχνης που το τραγουδάει. Ακουγόταν από παντού, περπατούσες στον δρόμο το άκουγες σε ένα πάρτι που γινόταν, από το αυτοκίνητο» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ήταν να διαλέξει ένα τραγούδι του για να μείνει στην ιστορία, ποιο θα ήθελε να είναι, ο καλλιτέχνης απάντησε: «Το θέμα δεν είναι ποιο θα ήθελα εγώ, αλλά ποιο θα επέλεγε ο κόσμος. Ας πούμε το ‘Δικός σου για πάντα’ είναι ένα κομμάτι μεταξύ άλλων που ο κόσμος έχει επιλέξει να μην λείπει ποτέ από ένα πρόγραμμα σε κλαμπ».

Όσον αφορά στην μουσική βιομηχανία την δεκαετία του ’90, αλλά και στο σήμερα ο Μιχάλης Ρακιντζής σχολίασε: «Μια εταιρία πλήρωνε για να κάνει συμβόλαιο με έναν καλλιτέχνη τότε, το οποίο σημαίνει ότι εκτιμούσε τι αξίζει αυτό που υπογράφει. Σήμερα γίνεται το αντίθετο. Κυρίως οι καλλιτέχνες πληρώνουν για να κυκλοφορήσουν κάτι σε μια εταιρία. Το να μπεις σε μια δισκογραφική εταιρία, αν δεν έφτανες κάποια νούμερα, ήταν η πρώτη και η τελευταία σου δουλειά. Αυτό είναι καλό, γιατί περνάει ό,τι αξίζει να ακουστεί τελικά. Σήμερα περνούν τα πάντα. Κι άμα έχεις λίγα χρήματα, με λαδωτήρι δεξιά και αριστερά, μπορούν να περάσουν και καλύτερα».

Για τo τραγούδι «S.A.G.A.P.O», που ερμήνευσε στην Eurovision, o καλλιτέχνης σημείωσε: «Δεν ξέρω αν ήταν μπροστά από την εποχή του. Ό,τι λέει ο κόσμος. Ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ ό,τι ήταν να πω το είπα γύρω από αυτό το θέμα. Ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Ήταν μια εμφάνιση από τις χιλιάδες που έχω κάνει, τελείωσε την ίδια μέρα».

Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ