Μιχάλης Χατζηγιάννης για την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα»

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την είδηση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έφυγε από την ζωή την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, είπε το δικό του «αντίο» την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Εξομολογήθηκε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο περιγράφοντας παράλληλα την γνωριμία τους, όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον είχε ανακηρύξει καλλιτέχνη-Πρεσβευτή.

Συγκινημένος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, σημείωσε στην ανάρτησή του:

«Η απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με συγκλόνισε…. Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα και μεγάλη μου τιμή που την γνώρισα..

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, ιδρύτρια και πρόεδρος του “Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια” το οποίο μετονομάστηκε σε “Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη” και του συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” όπου έχω την τιμή να με έχει ανακηρύξει καλλιτέχνη – Πρεσβευτή.
Ήταν φίλη, αγαπημένη συνοδοιπόρος, μελιστάλαχτη και συνάμα δυναμική προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος γλυκός, αποφασισμένη να βοηθά τον συνάνθρωπο με αλτρουισμό. Μια γυναίκα γεμάτη συναισθήματα που σε κάθε μας κουβέντα ζούσε με την αγωνία στο πώς να βοηθήσει… Η ψυχή της ήταν μεγάλη και χωρούσε μέσα της όλο τον κόσμο και τα προβλήματα του…
Ζούσε ενεργά στην κοινωνία και καταλάβαινε τον πόνο..
Ήταν απλή, προσεγγίσιμη.
Θυμάμαι κάθε φορά που πηγαίναμε στα νοσοκομεία παίδων αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις στήριξης των παιδιών με καρκίνο την υποδέχονταν παιδικές αγκαλιές αλλά και οι αγκαλιές των γονιών που βοηθούσε.
Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό γιατί έβαζε σε προτεραιότητα το εσείς ξεπερνώντας χρόνια τώρα το εγώ!
Διακριτική, χαμογελούσε κάθε φορά που βοηθούσε ακόμη κι ένα παιδί να κερδίσει τη μάχη. Η νίκη ήταν μεγάλη μου ψιθύριζε.
Μου έλεγε «θυμάμαι είδες; Τα καταφέραμε αλλά έχουμε πολύ δουλειά ακόμη.. Μας έχουν ανάγκη κι εμείς όμως παίρνουμε αγάπη… έτσι δεν είναι;» και μου χαμογελούσε όλο νόημα και αποφασιστικότητα για το έργο που έγινε η ζωή της όλη….

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου και υπόσχομαι να συνεχίσω ενεργά σε ότι με χρειαστεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” και να είμαι δίπλα τους..

Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο αλλά το έργο και το όραμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη θα συνεχιστεί.. Σ’ ευχαριστούμε για όλα..
Καλό ταξίδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ