MF Doom: Πέθανε στα 49 του χρόνια ο μασκοφόρος ράπερ

Στα 49 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ράπερ, μουσικοσυνθέτης και παραγωγός, Ντάνιελ Ντουμίλ, γνωστός ως MF Doom. Κυκλοφόρησε μουσική με διάφορα ψευδώνυμα, αλλά το κύριο ήταν το MF Doom, ενώ προτιμούσε να φορά μάσκες καλύπτοντας το πρόσωπό του και διατηρώντας ένα αινιγματικό στυλ.

Ο ράπερ πέθανε στις 31 Οκτωβρίου αλλά η γνωστοποίηση του θανάτου του έγινε από τη σύζυγό του χθες, με ανάρτηση στο instagram, είδηση που επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον εκπρόσωπό του. Η αιτία θανάτου είναι άγνωστη, ενώ ο ράπερ είχε χάσει τον 14χρονο γιο του πριν από τρία χρόνια χωρίς να και πάλι χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου.

Έκανε το ντεμπούτο του τη χρυσή εποχή του hip hop τέλος του ’80 και έγινε σημαντική προσωπικότητα της underground hip hop σκηνής. Το Variey, μετά τον θάνατό του, τον αποκάλεσε “μία από τις πιο αναγνωρισμένες, απρόβλεπτες και αινιγματικές μορφές στην ανεξάρτητη hip-hop”. Γεννήθηκε στο Λονδίνο αλλά γρήγορα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1988 ως μέλος του τρίο KMD, οπότε είχε το όνομα Ζev Love X. Εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο το 2009 ενώ τον Δεκέμβριο του 2017, με ανάρτησή του στο instagram, ανακοίνωσε τον θάνατο του 14χρονου γιου του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ