Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα

Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα μεταμορφώνεται σε Μελίνα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός βρίσκεται σε εντατικές πρόβες για την παράσταση “Έλληνες του κόσμου” που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Πρόκειται για ένα θεατρικό αφιέρωμα σε 16 σπουδαίους Έλληνες που δόξασαν τη χώρα μας στο εξωτερικό, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού. Τα τελευταία 23 χρόνια η εν λόγω γιορτή γινόταν στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, στον Αϊ-Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας, στις αρχές Αυγούστου. Τούτη τη χρονιά μεταφέρθηκε στο Ηρώδειο για τις ανάγκες αυτής της παράστασης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Εξωτερικών.

“Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του ΓΙάννη Τζουανόπουλου να συμμετάσχω σ΄ αυτή την πολυθεματική παράσταση, η οποία θεωρώ ότι έρχεται σε μια ιδανική χρονιά περίοδο για την Ελλάδα, ώστε να μας υπενθυμίσει πόσο δόξασαν τη χώρα μας στο εξωτερικό το όραμα και η επιθυμία κάποιων σημαντικών ανθρώπων” δήλωσε στην “Espresso” η ηθοποιός. Μια ασθένεια όμως του παρουσιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Τζουανόπουλου μετέφερε από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου την παράσταση στις 28 του μηνός.

“Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια πολύ συγκινητική βραδιά. Προσωπικά θεωρώ μεγάλη τιμή για μένα να προσπαθήσω ν΄ ακουμπήσω δύο σημαντικές στιγμές στη ζωή μιας μεγάλης Ελληνίδας όπως η Μελίνα και να μεταφέρω στο κοινό το πάθος και τη δίψα της για ζωή” συμπλήρωσε η Ζέτα Δούκα.

 

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ