Mε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» κλείνει το φετινό καλοκαίρι

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει ήδη χαράξει μια αξιόλογη πορεία στην μουσική, που εύκολα χαρακτηρίζεται από ποιοτικά στοιχεία και από ευρεία αναγνώριση και επιτυχία.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ποια όμως είναι τα στοιχεία που μπορεί κάποιος να εντοπίσει και που πιθανώς να συμβάλουν στην επιτυχία του;

Κατ’ αρχήν η φωνή του είναι αναγνωρίσιμη από τα πρώτα δευτερόλεπτα ενός τραγουδιού. Σε αυτήν συναντάς ένα ήπιο μέταλλο, που συμπληρώνει ευχάριστα ιδιαίτερα στις χαμηλές νότες. Πρόκειται για μια ποπ φωνή, ευρείας γκάμας, που αναπτύσσεται εύκολα μέσα στα τραγούδια.

Οι συνθέσεις και οι επιλογές τραγουδιών του, είναι σταθερά αφοσιωμένες σε σαφείς μελωδικές γραμμές, που βέβαια υποστηρίζει έξοχα με την φωνή που περιγράψαμε. Εκτός όμως από την μελωδία, όπου χρειάζεται, είναι και ο ρυθμός εκεί, στακάτος και δυναμικός, που προδιαθέτει για χορό. Άλλωστε πολλά ρυθμικά κομμάτια του Μιχάλη έχουν την στόφα του dance anthem, κάτι που ίσως μόνο ο Ricky Martin και ο Gigi D’ Alessio είχαν ουσιαστικά πετύχει τα τελευταία χρόνια. Οι παραγωγές των ηχογραφήσεων είναι σταθερά ποιοτικές και προσεγμένες. Οι στίχοι περιγράφουν και ταυτίζονται αξιόπιστα με τους νεανικούς – εφηβικούς έρωτες και όχι μόνο.

Άλλωστε ο Χατζηγιάννης μοιάζει να έχει λίγο από την “μαγιά” της νεανικότητας του Πασχάλη… θα είναι πάντα νέος!

Πολλές είναι οι επιτυχίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη, όπως τα: «Άγγιγμα Ψυχής», «Πάρτι», «Δεν Φεύγω», «Βυθός», «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή», «Χέρια Ψηλά», «Όλα ή Τίποτα», «Tο Καλοκαίρι μου», «Σαϊτιά» (η ερμηνεία του στο unplugged πολύ ταιριαστή σε ένα διαφορετικό μοτίβο που έρχεται από την Βηρυτό), «Χορεύω», «Μην αργείς» και «Κανένας μόνος». Για μένα όμως, το πιο ωραίο του τραγούδι (αν εξαιρέσω το “Άγγιγμα Ψυχής”) είναι το “Οι Τίτλοι Του Τέλους”. Αξίζει βέβαια να επισημάνουμε και το γεγονός ότι πολλοί νέοι ταυτίστηκαν με τους στίχους στο “Κάτι Δυνατό”, μιάς και οι ερωτικές απογοητεύσεις είναι σαν μιά άλλη… επιδημία!

Με αυτά τα αγαπημένα ακούσματα φαντάζομαι οι φίλοι του καλλιτέχνη θα χορτάσουν να τον δουν live την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω, με γενική είσοδο στα 15 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ