Μάρθα Καραγιάννη: Η παιδική φωτογραφία με τον πατέρα της στα προσφυγικά της Δραπετσώνας

Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από την ζωή την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 82 ετών. Έπειτα από την είδηση του θανάτου της αείμνηστης ηθοποιού, η οποία σκόρπισε την θλίψη στο πανελλήνιο, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη δημοσίευσε μια φωτογραφία από τα παιδικά χρόνια της αξέχαστης πρωταγωνίστριας. Όπως αναφέρεται στην λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram, στην εικόνα η Μάρθα Καραγιάννη εμφανίζεται μαζί με τον πατέρα της στα προσφυγικά της Δραπετσώνας, με την ηθοποιό να φαίνεται μάλιστα να κρατάει μια κούκλα στο χέρι της.

«Πέθανε ένα πολύ δικό μας κορίτσι, η Μάρθα Καραγιάννη.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται στα προσφυγικά της Δραπετσώνας με τον πατέρα της. Με μια κούκλα στο χέρι, ώσπου έγινε και η ίδια μια κούκλα ζωντανή — η λαϊκή πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου και του νεορεαλισμού, η εξαίσια χορεύτρια, που γέμιζε με χάρη, ομορφιά, γέλιο και όνειρο έναν λαό που το είχε τόσο πολύ ανάγκη. Ήταν δικό του παιδί. Έχοντας η ίδια την εμπειρία της φτώχειας και της ανάγκης εξηγεί το γιατί το δικό της χαμόγελο ήταν πάντα σφιγμένο και η σκιά του παράπονου ανταγωνιζόταν, μάταια βεβαίως, την λάμψη της. Σκεφτείτε το, θυμηθείτε τη.

Σημειωτέον ότι η Μάρθα Καραγιάννη τιμήθηκε εν ζωή από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με την απόδοση του ονόματός της στον έναν από τους τρεις θερινούς κινηματογράφους του, σε αυτόν της Ευγένειας. Ο άλλος είναι ο «Μελίνα Μερκούρη» στη Δραπετσώνα και ο τρίτος, ο «Αλέκος Χρυσοστομίδης», στο πάρκο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η Β’ Πειραιά έχει αυτήν την αριστοκρατία, της Μνήμης.

Αιωνία της η Μνήμη.
Αντίο Μάρθα όλων μας, μα πιο πολύ δική μας», γράφει στην δημοσίευση της η Νίνα Κασιμάτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ