Μαρινέλλα: Ετοιμάζει βιβλίο για την ζωή της – “Δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι”

Με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, η σπουδαία Μαρινέλλα μιλά στη Realnews για τη διαρκή ανάγκη της να εξελίσσεται, τονίζει πόσο απολαμβάνει τη συνεργασία με νέους τραγουδιστές και αποκαλύπτει ότι ετοιμάζει βιβλίο για τη ζωή της.

Στην ΚΟΡΥΝΑ ΜΑΝΤΑΓΑΡΗ

Η Μαρινέλλα δεν αγαπά τις συνεντεύξεις. Προτιμά να μιλά με τα τραγούδια της που έχουν αγαπηθεί από όλο τον κόσμο, που έχει ερωτευτεί, αγαπηθεί και χωρίσει με τις διαχρονικές επιτυχίες της. Ακόμη και μετά από 65 ολόκληρα χρόνια στη μουσική σκηνή, παραμένει αεικίνητη και γεμάτη ενέργεια. Η Realnews τη συνάντησε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας της σε Ελλάδα και Κύπρο, μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Απολαυστική και εκρηκτική, εξακολουθεί να μας ταξιδεύει σε κάθε τραγούδι της, συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμη και σήμερα, ενώ απευθύνεται στο κοινό πάντα με σεβασμό και αγάπη.

Έπειτα από 11 χρόνια, συνεργάζεστε ξανά με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Ποιο στοιχείο κάνει αυτή τη συνεργασία ξεχωριστή;

Το πιο σημαντικό είναι ότι θαυμάζουμε και αγαπάμε η μία την άλλη. Ήδη πριν από την πρώτη μας συνεργασία το 2011, μου άρεσε πολύ η Νατάσα γι’ αυτή την ιδιαίτερη φωνή της, που την κάνει να ξεχωρίζει. Όταν τη γνώρισα από κοντά, η χημεία μας ήταν άμεση, γιατί είναι ένα κορίτσι μέσα στη ζωντάνια, στο γέλιο και στην αισιοδοξία. Περάσαμε πολύ ωραία τότε και όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε τη φιλία και την αγάπη μας και πάντα λέγαμε ότι οι δρόμοι μας πρέπει να διασταυρωθούν ξανά. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι, μαζί με τη Νατάσα, πιστεύω ότι θα δώσουμε πολλή αγάπη και χαρά σε όλο τον κόσμο, που το έχει τόσο ανάγκη.

Έχετε ξεκινήσει δυναμικά τις περιοδείες σας. Αύριο 4 Ιουλίου θα είστε στην Πάτρα, στις 5 στο Κατράκειο στη Νίκαια, στις 6 στο Ηράκλειο της Κρήτης και στις 11 στη Θεσσαλονίκη, για να ακολουθήσουν οι τρεις συναυλίες σας στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο. Στις περιοδείες είναι διαφορετική η επικοινωνία με το κοινό;

Ναι, είναι διαφορετική η επικοινωνία. Πρώτα απ’ όλα, οι συναυλίες γίνονται καλοκαίρι και ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός σε διάθεση για να περάσει καλά. Επίσης, με τις συναυλίες μάς δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με το κοινό και των άλλων πόλεων της Ελλάδας, που το έχουμε στερηθεί λόγω απόστασης από την πρωτεύουσα.

Έχετε διαγράψει τη μεγαλύτερη καριέρα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ποια είναι η στιγμή που ξεχωρίζετε ως την πιο δύσκολη και ποια ως την πιο ευτυχισμένη;

Είμαι πάρα πολλά χρόνια στον χώρο της μουσικής, 65 για να ακριβολογούμε. Όπως καταλαβαίνετε, σε όλο αυτό το διάστημα πέρασα και δυσκολίες και άσχημες καταστάσεις, αλλά και πολύ περισσότερες υπέροχες στιγμές. Δεν έχω κάτι να ξεχωρίσω, γιατί κάθε κατάσταση, καλή ή κακή, είναι κι ένα μάθημα ζωής και μας διδάσκει να είμαστε ευγνώμονες για πολλά πράγματα.

Η πιο ευτυχισμένη αλλά και η πιο δύσκολη στιγμή στην προσωπική σας ζωή;

Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου ήταν η γέννηση της κόρης μου και αργότερα των εγγονιών μου. Οι δυσκολότερες, κάθε φορά, όταν αποχαιρετούσα αγαπημένους μου ανθρώπους, γονείς, φίλους, συνεργάτες.

Είστε μια τραγουδίστρια που προχωρά μπροστά περνώντας από εποχή σε εποχή και δεν σταματάτε να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Σας αρέσει να εξελίσσεστε;

Είναι αλήθεια ότι αυτή η ανησυχία και η διαρκής αναζήτησή μου για καινούργια πράγματα είναι πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο μου. Δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι στα κεκτημένα, χωρίς να ψάχνω διαρκώς για μια καινούργια ιδέα, μια διαφορετική συνεργασία, έναν άλλο τρόπο διασκευής ενός τραγουδιού. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να εξελίσσονται, πόσο μάλλον οι καλλιτέχνες, που δεν γίνεται να προσφέρουν στο κοινό τους τα ίδια και τα ίδια – ακούσματα και παραστάσεις.

Έχετε συνεργαστεί με πολλούς νέους καλλιτέχνες…

Έχω ξεχωρίσει πολλούς αξιόλογους τραγουδιστές της νέας γενιάς και ήδη έχω συνεργαστεί με τους περισσότερους από αυτούς. Μου αρέσει να παίρνω από τα νέα παιδιά και να τους δίνω κι εγώ ό,τι καλύτερο έχω και μπορώ.

Θα γράφατε ποτέ ένα βιβλίο για τη ζωή σας;

Η αλήθεια είναι ότι το έχω σκεφτεί… Ήδη συνεργάζομαι με έναν από τους πιο σπουδαίους Έλληνες συγγραφείς, που είναι φίλος μου χρόνια και με ξέρει πάρα πολύ καλά.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realife

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ