Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Η Βασιλική από τον «Σασμό» θα σκηνοθετήσει τον σύζυγό της, Γιάννη Νταλιάνη στο θέατρο

Εκείνη πρωταγωνιστεί στον Σασμό, εκείνος στον Παράδεισο των κυριών. Σύντομα όμως θα συνεργαστούν στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Γιάννης Νταλιάνης να βρέθηκε στο προσκήνιο μιας και αντικατέστησε τον Λεωνίδα Κακούρη στον Βασιλιά Ληρ του Εθνικού Θεάτρου, παράλληλα όμως κάνει πρόβες και για μια παράσταση στην οποία θα τον απολαύσουμε από το Μάρτιο.

Πρόκειται για το έργο «Οι Τσέντσι 1599-1820-2024» του Πέρσι Σέλλεϋ.

Στο συγκεκριμένο έργο ο ίδιος ο πρωταγωνιστής έχει κάνει τη μετάφραση και την διασκευή ενώ την σκηνοθεσία της παράστασης θα κάνει η σύζυγός του Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Οι δυο ηθοποιοί που αποτελούν ένα από τα ήρεμα ζευγάρια της σόουμπιζ έχουν ξανασυνεργαστεί στο θέατρο και μάλιστα η τελευταία τους συνεργασία ήταν το καλοκαίρι στην παράσταση «Οιδίπους Τύρραννος» με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο.

Βέβαια η διαφορά εδώ είναι πως η Μαριλίτα Λαμπροπούλου δεν θα βρεθεί μαζί με τον Γιάννη Νταλιάνη επί σκηνής αλλά θα τον κατευθύνει με τις σκηνοθετικές της οδηγίες κάτι που μέχρι τώρα έχει κάνει ο ίδιος σε παραστάσεις που πρωταγωνιστούσε η σύζυγός του.

Λίγα λόγια για το έργο

ΟΙ ΤΣEΝΤΣΙ 1599-1820-2024 – Πέρσι Σέλλεϋ

Στα 1820 ο Πέρσι Σέλλεϋ διαβάζει την αληθινή και αποτρόπαιη ιστορία του οίκου των Τσέντσι της Ρώμης (1599), μια ιστορία παιδοκτονίας, αιμομιξίας και πατροκτονίας κι αποφασίζει να την δραματοποιήσει με μορφή έμμετρου ελισαβετιανού δράματος.

Στόχος του ήταν να αναδείξει την ποιητική διάσταση που ενυπάρχει ακόμα και στις πιο ακραίες και εγκληματικές πράξεις του ανθρώπου, καθώς, όπως υποστήριζε «Ο κύριος ηθικός σκοπός που επιδιώκεται στα υψηλά είδη του δράματος είναι να διδάξει απλώς στην ανθρώπινη ψυχή τον εαυτό της».

Στο πνεύμα του συγγραφέα, η παράσταση του ελάχιστα παιγμένου στην Ελλάδα έργου που σκηνοθετεί η Μαριλίτα Λαμπροπούλου θα αγγίξει τολμηρά ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από τις έννοιες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αυτοδικίας, της γυναικείας υπόστασης, αναδεικνύοντας την τραγική διάσταση των ηρώων που εμπλέκονται σε έναν αέναο κύκλο αίματος και εκδίκησης.

Παίζουν οι: Γιάννης Νταλιάνης, Ελίζα Σκολίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Πανάγος Ιωακείμ, Γιώργος Κορομπίλης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Βασίλης Βούνος, Δημήτρης Κολιός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ